Arsenal slo sjanseløst Sunderland

Arsenals Olivier Giroud scoret de to første målene da Arsenal enkelt slo Sunderland hjemme i Premier League lørdag. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)

Et solid Arsenal fikk svært få vanskeligheter hjemme mot Sunderland i Premier League lørdag. Olivier Giroud scoret to av målene i 4-1-seieren.

Arsenal har vartet opp med mye god underholdning på eget gress denne sesongen og kanskje spesielt etter julepausen. Med sin kontrollerte seier over Sunderland lørdag har Arsène Wengers gutter fortsatt ikke sluppet inn et eneste ligamål på hjemmebane i 2014.

– Etter å ha spilt med ti mann lenge mot Bayern i midtuken var dette en god seier, oppsummerte Arsena-sjef Wenger.

Giroud-dobbel

Olivier Giroud var den store spilleren i lørdagens kamp og sørget allerede etter fem minutter for kampens første scoring. Deretter kunne Arsenal stort sett gjøre som de ville.

– Kombinasjonen av at Arsenal spilte en veldig god kamp og at vi var dårlige gjorde det vanskelig for oss. Vi ble straffet for våre feil, sa Sunderland-trener Gus Poyet ifølge BBC.

Den franske spissen utnyttet en gedigen forsvarstabbe av Sunderlands Santiago Vergini og la på til 2-0 etter en drøy halvtime. Tomas Rosicky ordnet 3-0 bare minutter før pause. Da Laurent Koscielny headet inn 4-0 drøye ti minutter ut i annen omgang var det praktisk talt avgjort.

– Spiller vi slik i neste kamp mot Manchester City vil vi bli latterliggjort, sa Poyet.

Tett i toppen

Sunderland fikk likevel et trøstemål etter 81 minutter. Emanuele Giaccherini ordnet det for gjestene.

Arsenal tok tre poeng, som de måtte gjøre etter at Chelsea tidligere lørdag slo Everton 1-0. Ett poeng skiller de to. Manchester City slo Stoke hjemme og er ytterligere to poeng bak Arsenal med én kamp mindre spilt.

– Vi er fortsatt godt med oppe på tabellen. Vi må fortsette med slike prestasjoner, sa Wenger.