Hellner dropper femmila

Marcus Hellner jublet for stafettgull som svensk ankermann, men han er blitt syk og går ikke femmila i OL søndag. (Foto: Maja Suslin, TT / NTB scanpix)
Marcus Hellner jublet for stafettgull som svensk ankermann, men han er blitt syk og går ikke femmila i OL søndag. (Foto: Maja Suslin, TT / NTB scanpix)

Marcus Hellner går ikke femmila i OL, offentliggjorde Sveriges langrennsledelse lørdag. Årsaken er sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble det kjent at Hellner har slitt med sykdom de siste dagene. Akkurat som Charlotte Kalla har han hatt tett nese. Mens hun ble frisk og stilte til start på tremila, har det gått andre veien med Hellner.

– Marcus er blitt verre, sa landslagssjef Rikard Grip lørdag.

Det betyr at Anders Södergren, Daniel Richardsson og Johan Olsson blir Sveriges deltakere søndag. Alle tre er over 30 år gamle.

Olsson, som fyller 34 i mars, vant VM i fjor etter en formidabel oppvisning. Han har vist kapasitet i Sotsji-OL med sølv i skiathlon og gull i stafett, men han avviser at han tilhører favorittsjiktet.

– Den virkelige toppkapasiteten har jeg i klassisk stil, og med skadeproblemene jeg har hatt er det større forskjell mellom stilartene enn vanlig, sier han.

Richardsson (31) har bronse på 15 kilometer og gull i stafett så langt. For 37-årige Södergren, som ikke gikk stafetten, blir femmila siste sjanse til en medalje i Sotsji-OL, og trolig den siste overhodet.

Han rykket inn som reserve i skiathlon, men det er femmila som har vært hans store mål under hele lekene.

– Det blir herlig å få komme på banen. Jeg ønsker en ekstremt god avslutning av OL-karrieren, og jeg tror formen er bra, sier veteranen.

Personvernpolicy