Meny

Canada kneblet USA i semifinalen

Denne scoringen ble OL-finalens eneste da Canada beseiret erkerival USA 1-0. (Foto: Julio Cortez, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jamie Benn scoret tidlig i 2. periode, og Canada kneblet USA hele kampen. Dermed er canadierne klare for en ny OL-finale i ishockey.

Canada vant dobbelt OL-gull i en av sine favorittidretter, curling. Bragden kan gjentas i selve favorittidretten, ishockey. Torsdag hentet kvinnene sitt gull. Mennene møter Sverige i finale søndag.

USA var ute etter revansj for finaletapet i Vancouver for fire år siden, men fikk aldri inn en eneste scoring bak keeper Carey Price.

Full kontroll

Etter å ha imponert tidligere i turneringen dominerte USA begynnelsen av fredagens semifinale, men etter hvert koblet Canada grepet og virket å ha full kontroll selv om det ble med den ene scoringen.

Benn scoret etter pent veggspill med backen Jay Bouwmeester etter 1.41 i midtperioden. Nå øyner canadierne sitt første OL-gull i ishockey vunnet utenfor Nord-Amerika siden Oslo-lekene i 1952.

Sidney Crosby ble matchvinner i forlengningen da Canada slo USA i finalen for fire år siden. Canada slo USA i finalen også i Salt Lake City i 2002.

Ønskereprise

Torsdag var USA 55 sekunder fra seier mot Canada i kvinnefinalen, men Marie-Philip Poulin vendte kampen med to scoringer.

Etter curlinggull både for kvinner og menn ønsker ikke Canadas NHL-helter å være noe snauere.

Sverige, som vendte 0-1 til seier 2-1 i semifinalen mot Finland fredag, har imidlertid lyst på en ønskereprise fra Lillehammer-OL. Da ble Peter Forsberg matchvinner mot Canada med et straffeslag så frekt og elegant at det havnet på et frimerke.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus