Meny

– Sachenbacher-Stehle testet positivt

DOPINGTATT: Ifølge tyske medier skal det være Evi Sachenbacher-Stehle som har avlagt en positivt A-prøve. Foto: Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytter Evi Sachenbacher-Stehle skal ha avgitt positiv A-dopingprøve under Sotsji-OL.

Det er det tyske nyhetsbyrået DPA som navngir Sachenbacher-Stehle som utøveren som har testet positivt på et forbudt stoff. Byrået viser til «pålitelige kilder».

Det ble fredag kjent at en tysk utøver har avgitt positiv A-prøve.

Det tyske laget vil ikke gå ut med navnet før B-prøven er analysert senere fredag, men ifølge DPA dreier det seg om Sachenbacher-Stehle.

Hennes bror Josef avviser overfor avisen Bild at Sachenbacher-Stehle er dopet.

– Hun forakter slikt og ville aldri dope seg, sier han til avisen.

Bakgrunn: – Tre positive dopingprøver under OL

Utelatt fra stafetten

Torsdag kveld kom beskjeden om at 33-åringen ikke går ettermiddagens damestafett.

TAPTE: Tiril Eckoff spurtslo tyske Evi Sachenbacher-Stehle under fellesstarten i Sotsji-OL. Foto: NTB scanpixTAPTE: Tiril Eckoff spurtslo tyske Evi Sachenbacher-Stehle under fellesstarten i Sotsji-OL. Foto: NTB scanpix

– Evi har så langt gått alt, men hadde problemer med å konsentrere seg på mixed-stafetten, begrunnet landslagstrener Gerald Hönig uttaket med.

Sachenbacher-Stehle har vært blant de beste tyske kvinnelige skiskytterne under OL. Hun tapte spurten om bronse mot Tiril Eckhoff på fellesstarten tidligere i uken.

På sprinten gikk hun inn til en 11.-plass, mens hun på jaktstarten og normaldistansen kom på henholdsvis 27.-plass og 20.-plass.

Sachenbacher-Stehle fikk en fem dagers startnekt før Torino-OL i 2006 på grunn av for høye blodverdier.

Kan være flere

Tysklands idrettsforbund og OL-komité (DOSB) ble informert om den positive prøven av Den internasjonale olympiske komité (IOK) torsdag kveld.

– DOSB ble informert torsdag kveld om at en utøver i den tyske troppen har avgitt en dopingprøve med unormale verdier, heter det i en pressemelding.

Ifølge ubekreftet informasjon kan det også være snakk om tre positive dopingprøver. 

Les også: – Bare de dumme blir dopingtatt under OL

Første dopingsak

Dopingtilfellet er det første under de pågående vinterlekene i Russland. IOK opplyste før lekene at det ville bli innhentet 2453 dopingprøver i løpet av OL-perioden.

Blant annet testes alle medaljevinnere og flere andre utøvere i hver konkurranse. Dessuten innhentes mange prøver utenom konkurranse, dels vilkårlig og dels på bakgrunn av informasjon.

Det var ingen dopingsaker i Lillehammer-lekene i 1994 eller i Nagano-lekene fire år senere. Sju utøvere ble avslørt under Salt Lake City-OL i 2002 og like mange i Torino i 2006.

Det var bare én dopingsak i Vancouver-OL i 2010. Da ble den polske langrennsløperen Kornelia Marek tatt for bruk av EPO.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus