Meny

– Tre positive dopingprøver under OL

DOPINGTATT: En ikke navngitt tysk utøver har testet positiv på et forbudt stoff i Sotsji. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyske idrettsforbundet bekrefter at en tysk idrettsutøver et dopingtatt. Tyske medier melder at i alt tre utøvere har testet positivt under OL.

Fredag morgen bekreftet det tyske idrettsforbundet at en tysk utøver har levert en positiv A-prøve under vinterlekene i Sotsji.

Tyskerne fikk melding om den den positive dopingprøven torsdag. De ble varslet av IOC, som har ansvaret for dopingprøver under OL, klokken 21.30 torsdag kveld.

Fredag formiddag hevder det tyske nyhetsbyrået at det skal være den kvinnelige skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle som har avlagt positiv dopingprøve.

Det vil kalles inn til en disiplinærhøring i Sotsji når B-prøven er analysert fredag kveld.

Dopingtilfellet er det første under de pågående vinterlekene.

Les mer: – Sachenbacher-Stehle testet positivt

Melder om totalt tre tilfeller

Ifølge TV-kanalen DW opplyser kilder de har vært i kontakt med at det er avgitt tre positive A-prøver under mesterskapet.

Antidoping-regimet under lekene er det største som har vært i noe OL og i overkant av 2500 dopingprøver vil bli gjennomført.

– Meningsløst

Til ABC Nyheter har tidligere dopingjeger Mats Drange uttalt at han ville bli svært overrasket om det avdekkes noen større dopingskandaler under OL.

– De som blir tatt under OL er bare de som er dumme. De som eventuelt jukser vet veldig godt hvordan de skal unngå å bli tatt. Effekten av eksempelvis EPO varer lenge etter at man har sluttet å bruke det, sa han.

Han fortalte at jukserne stopper i god tid før lekene, slik at de forbudte stoffene ikke er sporbare under mesterskapet.

– Derfor er det etter min mening meningsløst å ta 3-4.000 tester under OL når alt det ulovlig skjer i forkant, men effekten av bruken er der fortsatt under konkurransene, sa Drange.

Les mer: Dopingjeger: – Bare de dumme blir tatt under OL

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus