Hjelmeset nekter å gi opp Northug-håpet

SISTE SJANSE: Petter Northug kan risikere å reise fra et OL uten medalje. Søndag er det femmila som står for tur. Han vant distansen i klassisk stil for fire år siden. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
SISTE SJANSE: Petter Northug kan risikere å reise fra et OL uten medalje. Søndag er det femmila som står for tur. Han vant distansen i klassisk stil for fire år siden. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

– Ingenting ville ha gledet meg mer enn om Petter Northug hadde fått en medalje på femmila, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Tord Asle Gjerdalen utgjør Norges firer i Sotsji-OLs siste øvelse.

Sundbys bronse i skiathlon er den hittil eneste for Norges allroundere i OL. For første gang risikerer Petter Northug å reise hjem fra et seniormesterskap uten edelt metall.

– De presterte ufattelig bra fram til den siste etappen i Tour de Ski, og i Toblach før OL var de nok uheldig med skiene. I OL er det blitt mye stang ut. Sundby var den eneste som presterte i skiathlon, og i stafett og 15-kilometeren bidro dårlige ski til at resultatene uteble. Det var altfor dårlig at Chris Jespersen ble beste norske i den gamle paradegren 15 kilometer klassisk. Jeg tror dette skyldes at mye er gått stang ut. Løperne selv sier jo alle at de er i god form, og da får vi tro på det. Vi får holdet motet oppe fram mot femmila, og jeg ønsker ikke å slakte noen, sa Hjelmeset.

Les også: Disse skal gå femmila for Norge

Største problemet

Hjelmeset mener at det største problemet har vært Northugs manglende uttelling.

– Han har ikke fått det til, selv om han sier at han har vært i form. Jeg tror at en Petter i stjerneslag hadde tettet luka både i stafetten og i lagsprinten. Ikke noe ville ha gledet meg mer enn om han stiller på femmila i storslag. Han sier jo selv at mesterskapet er mislykket om han reiser herfra uten en medalje. Det vil i så fall være for første gang, sier Hjelmeset

Ingen forklaring

Heller ikke Hjelmeset har noen god forklaring på hvorfor Northug ikke har lyktes.

– Han ble bedre og bedre ut over i Tour de Ski, og gikk en veldig sterk etappe da han vant i Val di Fiemme. Med tanke på den oppladningen han hadde til mesterskapet er det ikke overraskende at han har hatt et tungt OL, men med tanke på at han seier at han er i form er det overraskende at han ikke har gjort det bedre. Resultatene er blitt dårligere nå når han sier at formen er bra enn da han sa at kroppen var pill råtten, Det er merkelig, sier Hjelmeset. (©NTB)

Personvernpolicy