Målløs etter OL-avansement på isen

Som Norges første OL-deltaker i kunstløp på 50 år gjorde Anne Line Gjersem en god innsats. Hun er klar for friløpet torsdag. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)
Som Norges første OL-deltaker i kunstløp på 50 år gjorde Anne Line Gjersem en god innsats. Hun er klar for friløpet torsdag. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Anne Line Gjersem jogget ned og fryktet at OL-drømmen brast med et halvt poeng. Men så misset en svensk konkurrent og sendte henne videre i kunstløpsirkuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er målløs. Dette trodde jeg ikke var sant. Nå vet jeg nesten ikke hva skal si, sa hun til pressen via attaché Lars Otto Bjørnland idet alt var klart.

20-åringen gjennomførte et trygt og solid kortprogram uten den store risikoen. Det var som planlagt.

Gjersem går friløpet som starter i dag klokken 16

Nerver

– Jeg merket i kroppen at jeg var spent. Dette har vært den store drømmen. Rett før jeg gikk på isen, snakket jeg med tvillingsøsteren min (Camilla, et minutt eldre) på bildetelefon. Hun fortalte hvor flink jeg er og hva jeg skulle gjøre. Hun er min største støtte, sa Gjersem.

Hun lå ille til da hun snakket med den norske pressen. De 15 gjenstående løperne var antatt bedre enn henne.

Det så ut til at hun ville havne akkurat utenfor de 24 som fikk sjansen i friløpet.

Videre

Men hun behøvde ikke vente lenge før hun var inne likevel. Det skjedde da svenske Viktoria Helgesson feilet i sitt kortprogram. Det tok bare et kvarters tid før Gjersem var sikret nok en kveld i den store ishallen.

Den kommer torsdag.

I lysblå kjole med paljetter startet Gjersem med et litt tamt hopp. Ifølge henne selv fikk hun heller ikke opp farten tilstrekkelig underveis.

– Med maksimal uttelling kunne jeg kanskje ha fått to poeng til.

Gjersem er den første norske kunstløpersken i OL på 50 år. Forrige gang var i 1964. Da deltok to norske jenter.

Og historien til Sonja Henie kjenner de fleste. Hun vant tre OL-gull på rad fra 1928 til 1936.

Personvernpolicy