Russlands ishockeyhåp brast mot Finland

Det var ventet mye av Alexander Ovetsjkin, Anton Belov og resten av stjernene på det russiske ishockeylandslaget under OL. De ble slått ut av Finland. (Foto: Brian Snyder, Reuters / NTB scanpix)
Det var ventet mye av Alexander Ovetsjkin, Anton Belov og resten av stjernene på det russiske ishockeylandslaget under OL. De ble slått ut av Finland. (Foto: Brian Snyder, Reuters / NTB scanpix)

Russlands ishockeylag var blant favorittene til å ta OL-gull. Onsdag ble hjemmehåpene sendt ut av turneringen med 1-3-tap for Finland i kvartfinalen, med president Vladimir Putin på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var stilt gigantiske forhåpninger til de russiske ishockeyspillerne både før lekene og under de innledende kampene. Mot Finland onsdag fikk de det mer enn tøft og må, som de gjorde i Vancouver i 2010, se semifinalene fra tilskuerposisjon.

– Det vi føler nå er bare skuffelse. Skuffelse over at vi ikke levde opp til forventningene, oppsummerte lagkaptein Pavel Datsjuk etter 1-3-nederlaget.

Også TV-ankeret på den russiske TV-kanalen Channel One oppsummerte sin skuffelse etter kampen.

– Kjære venner. Livet har ikke kommet til en ende, men dette er et alvorlig og irriterende nederlag. Alle gråter, og vi gråter med dere. Vi håper på hevn, og vil kanskje få det i fremtiden. Men kanskje ikke med dette laget, sa han.

Russisk åpningsmål

Finnene tok det største steget mot semifinale allerede i den første perioden. Etter at Ilja Kovaltsjuk hadde sendt vertsnasjonen i ledelsen etter 7.51, snudde finnene før omgangen var over.

Juhamatti Aaltonen og Teemu Selänne ordet målene og 2-1.

– En stor seier. Vi var åpenbart ikke favoritter, men man må alltid ha troen, sa superveteranen Selänne.

– Vi startet bra, men deretter gjorde vi gjorde to feil som kostet oss kampen, sa den russiske stjernespilleren Alexander Ovetsjkin, som er blitt kåret til den mest verdifulle spilleren i NHL i tre av de siste seks sesongene.

Finland møter Sverige

I annen periode kom 3-1-målet fra Mikael Granlund. Det hadde nok president Putin, som satt på tribunen, helst sett at ikke skjedde. For til tross for at russerne derfra jaget uttelling, ble det ikke flere mål.

– Vi holder sammen og spiller sammen. Vi vet hva vi gjør og står opp for hverandre. Det er slik vi kan og vil gjøre suksess, sa Granlund på en dag da Finland beseiret Russland også på langrennsarenaen.

Nederlaget i lagsprinten gjorde nok mindre vondt for russerne. Etter den tredje perioden ble russerne pepet i garderoben.

I semifinalen venter Sverige, som slo Slovenia 5-0 tidligere onsdag, på Finland.

Personvernpolicy