Meny

1500 meter skøyter, damer:

Nederland fullstendig overlegne

Både kameramenn og motstandere slet med tempoet til Jorien ter Mors på 1500-meteren søndag. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste ventet at Ireen Wüst skulle forsvare 1500-metergullet fra Vancouver. Det ble nederlandsk seier, men Wüst skuffet.
1500-meter kvinner:

Gull: Jorien ter Mors, Nederland 1.53,51,

Sølv: Ireen Wüst, Nederland 1.54,09,

Bronse: Lotte van Beek, Nederland 1.54,54,

4) Marrit Leenstra, Nederland 1.56,40

5) Julia Skokova, Russland 1.56,45

6) Katarzyna Bachleda-Curus, Polen 1.57,18

7) Heather Richardson, USA 1.57,60

8) Jekaterina Lobysjeva, Russland 1.57,70

9) Olga Fatkulina, Russland 1.57,88

10) Jekaterina Sjikhova, Russland 1.58,09

12) Ida Njåtun, Norge 1.58,21

33) Hege Bøkko, Norge 2.02,53

For tredje gang i årets OL tok Nederland de tre første plassene i et skøyteløp. Først ut var gutta på 5000-meteren, deretter på 500 meter og nå på damenes 1500-meter.

Ireen Wüst var regjerende mester og favoritt til å ta nok et gull for Nederland. Det skjedde ikke, i stedet ble det Jorien ter Mors som vant. Wüst vant sølvmedaljen og Lotte van Beek kom på tredjeplass. Som for å understreke landets dominans la Marrit Leenstra seg på fjerdeplassen.

– Jeg trodde aldri jeg skulle vinne gull her, men jeg gikk et veldig godt løp. Det var teknisk godt, og jeg holdt tempoet oppe, sa Mors etter løpet, ifølge NTB.

Les også: Trippelseier på 5000-meteren

Nederland har nå tatt 16 av 24 medaljer i skøytekonkurransene.

Bøkko slet

Norges jenter var ikke blant favorittene, men selv med relativt lave forventninger skuffet Hege Bøkko og Ida Njåtun.

Bøkko gikk i femte par og mot sprinteren Olga Fatkulina fikk 22-åringen fra Hallingdalen det tøft. Fra indre bane åpnet hun greit på 26,3 og fikk en god rygg på den første vekslingssiden. Rundetidene gikk for mye opp og på andre veksling lå Bøkko langt bak Fatkulina.

Les også: Ny nederlandsk trippelseier

Saken fortsetter under bildet(Foto: NTB Scanpix)(Foto: NTB Scanpix)

Hun tok inn litt tid på slutten, men det var mest fordi Fatkulina stivnet på oppløpet. Neste helt oppreist og med hendene til hjelp på lårene, karret russeren seg over målstreken.

 

– Jeg er sliten og skuffet. Jeg hadde håpet på bedre enn det her. Jeg håper bare det går riktig vei de neste fire årene, sa hun til TV 2.

– Dette var ikke mye å skrive hjem om. Dette var absolutt ikke det jeg hadde håpet, det jeg hadde sett for meg før start, sa Bøkko til VG etter løpet.

Njåtun fragått

Ida Njåtun i par mot Ireen Wüst ble som ventet rått parti. Den nederlandske OL-vinneren gikk ut i et enormt tempo for å ta seieren fra Jorien ter Mors som ledet. Wüst dro i vei med en åpning på 25,6 og ledet tidlig med tre tideler.

I et par hvor Wüst måtte gjøre alt selv, gikk tiden for fort og ved målgang var hun 0,58 sekunder bak vinneren.

– Jeg prøver å være fornøyd. Jorien var rett og slett best i dag. Jeg presterte 90 prosent, og jeg trengte 100 for å vinne, sa Wüst ifølge NTB.

SÅNN PASSE: Verken Ida Njåtun eller Ireen Wüst gikk sine beste løp. (Foto: NTB Scanpix))Verken Ida Njåtun eller Ireen Wüst gikk sine beste løp. (Foto: NTB Scanpix))

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus