Meny

Stöckl tilbudt ny kontrakt

Alexander Stöckl forblir trolig trener for denne gjengen i fire år til. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges skiforbund har et ønske om å få med seg suksesstrener Alexander Stöckl til Pyeongchang-OL i 2018.

Da Mika Kojonkoski ga seg som landslagstrener i 2011 kom Alexander Stöckl inn og bragte med seg suksess umiddelbart. Etter trenerbyttet har Norge vunnet verdenscupen sammenlagt og tatt medaljer i VM.

Nå vil Norges skiforbund ha østerrikeren til å sette navnet sitt på en treårskontrakt, skriver VG. Hans nåværende kontrakt går ut etter sesongen 2015.

– Vi er veldig godt fornøyd med Stöckl, og hans plan om å sette fotavtrykk etter seg i norsk hoppsport. Vi vil videreføre samarbeidet, sier sportssjef Clas Bree Bråten til VG.

Østerriksk bråk

Et OL som kun har gitt en medalje til Daniela Iraschko-Stolz betegnes som katastrofe i Østerrike. Trener Alexander Pointner har ikke fått tilbud om ny kontrakt og Stöckl skal være en mann det østerrikske laget ønsker å hente hjem.

Den norske landslagstreneren er derimot ikke veldig lysten på å reise sørover med det første. Han ser større utfordringer i Norge, og uttaler til VG at det blir «nesten kjedelig» i Østerrike fordi han der bare får jobbe med elitelaget.

Stöckl blir gjerne med Skiforbundet fram til OL i Sør-Korea.

–  Jeg elsker det jeg holder på med, og jeg gleder meg allerede til neste OL. Jeg håper at det fortsatt er som norsk landslagstrener, sier Stöckl til VG.

Skiforbundet vil ha et svar fra Stöckl så fort sesongen er ferdig. Sesongavslutningen går som vanlig i Planica 20.-23. mars.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus