Meny

Miller gråt for sin døde bror

Bode Miller ble overveldet av følelser og gråt for sin døde bror etter bronsen i super-G søndag. (Foto: Mike Segar/Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tårene Bode Miller felte etter super-G handlet verken om skuffelse eller bronseglede. Han gråt for sin døde bror.

36-åringen endte på delt bronseplass i rennet Kjetil Jansrud vant. Det gjør ham til den eldste OL-medaljevinneren i alpint noensinne. Etterpå tørket han tårer.

– Det ble utløst av noen spørsmål om broren min. Å miste ham i fjor var veldig tøft for meg, familien min og hele fellesskapet. Det ble mange følelser på en gang. Etter at ting gikk så bra som de gjorde i dag, ble det for mye for meg, sa han.

Chelone Miller var en lovende snowboardkjører som selv kunne vært med i Sotsji-lekene. Han døde i fjor, ifølge USAs snowboardforbund som følge av skader han pådro seg i en motorsykkelulykke for flere år siden.

– Jeg har hatt noen tøffe år, og dette var en av de mest følelsesladde dager i livet mitt. Endelig hadde jeg litt flaks, og det ble medalje. Da kom alle følelsene fram, sa Bode Miller.

For aggressiv

Han var raskest på to av tre treningsomganger før utforrennet tidligere i lekene, men endrede forhold renndagen bidro til at han mislyktes. Han greide heller ikke å forsvare OL-gullet i superkombinasjon.

Søndag gjorde han en stor feil på siste hopp, men han lå likevel an til gull inntil han ble slått først av Jansrud, så av lagkamerat Andrew Weibrecht. Han delte bronsen med Jan Hudec.

– Jeg kjørte veldig aggressivt i dag, for aggressivt for denne løypa. Feilen jeg gjorde var bare dum. Jeg lette etter noen hundredeler, og så kostet jeg meg et halvt sekund eller seks tideler, sa Miller.

– Derfor føler jeg meg veldig heldig som fikk en medalje likevel.

Stolt

Han fikk spørsmål om hvordan det føles å være den eldste medaljevinneren.

– Det får meg til å føle meg gammel, svarte Miller, som er 36 år og 127 dager gammel.

– Likevel kjører jeg like godt som noen gang. Forholdene her passer ikke min stil. Det har alltid vært min svakhet at jeg presser for hardt når løypa er bløt. Hadde jeg kjørt på 80 prosent, ville jeg kanskje gjort det bedre, sa han.

Kjetil André Aamodt er nå den eneste alpinist med flere OL-medaljer (åtte) enn Millers seks. Han sa at han er stolt over å regnes blant legender som Aamodt, Lasse Kjus og Hermann Maier.

– Jeg pleier ikke å telle medaljer, men det kan være overveldende når jeg først tenker på det, sa han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus