Meny

1500 meter skøyter, damer:

Måler krefter med favoritten

Ida Njåtun trengte hvile etter EM på Hamar. Her under sitt gode 3000-meterløp. (Foto: Jon Eeg/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ida Njåtun får det knalltøft i par mot nederlandske Ireen Wüst. Hege Bøkko fikk det tøft mot Olga Fatkulina.

* SISTE:

Følg 1500-meteren direkte nederst i artikkelen

- Ida Njåtun fullfører på 1.58.21, noe skuffende.

- Ireen Wüst går i mål på andreplass! Sensasjonelt må det kunne kalles, for større favoritt er det nesten ikke mulig å bli.

- Marrit Leenstra overtar andreplassen og det er i øyeblikket dobbelt nederlandsk. Og Ireen Wüst gjenstår.

- Etter 12 par leder Jorien ter Mors med 4,37 sekunder på Olga Fatkulina.

- Vanningspausen er over og det nærmer seg Ida Njåtun.

- Hege Bøkko avslutter på 2.02.52 i par med Olga Fatkulina. Russeren vinner på 1.57.88.

Storebror Håvard gikk sin beste 1500-meter denne sesongen på lørdag. I dag skal lillesøster Hege Bøkko prøve å gjøre det samme. En trøblete sesong har det vært så langt, med manglende resultater og lite framgang.

Forrige sesong fikk hun ødelagt av sykdom, og forsøket på å finne den fysiske formen gikk ut over teknikken, sier 22-åringen til Dagbladet.

– Jeg tenkte ikke teknikk i det hele tatt da, dreit i den, og gikk vel på meg en masse uvaner og feil, sier Bøkko til Dagbladet.

Denne sesongen har Bøkko tre resultater fra B-gruppa i verdenscupen på 1500-meter. På rask is i Calgary og Salt Lake City gikk hun på 1.59.12 og 1.59.04, og i Astana på 2.02.18. Hun går mot russiske Olga Fatkulina i femte par.

Russeren har gode resultater på sprintdistansene i verdenscupen i år, men har kun gått 1500-meter en gang. I Salt Lake City gikk hun på 1.56.22, omtrent tre sekunder raskere enn Bøkko.

Norges håp

I 15. par får Norges største håp virkelig testet hva hun er god for. Ida Njåtun skal bryne seg på forhåndsfavoritt Ireen Wüst. Under allround-EM på Hamar i januar gikk nederlenderen på 1.54.87, 4,02 sekunder raskere enn Njåtun.

På 3000-meteren tidligere i uka gikk Njåtun et godt løp, og fikk skryt etter å ha levert «solide saker».

Njåtun har prestert jevnt i verdenscupen. Fire verdenscupstarter har gitt følgende plasseringer: 6, 8, 9 og 8. På distansen under EM ble hun noe skuffende nummer 10.

Ireen Wüst har gått inn til to førsteplasser og en andreplass i verdenscupen på 1500 i år. I tillegg vant hun allround-EM, med blant annet en utklassingsseier på 1500-meteren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus