Meny

Langrenn, stafett menn:

– Som å gå i lim i motbakkene

Eldar Rønning slet med dårlige ski i de nysaltede løypene i Sotsji. (Foto:NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ble parkert på stafetten og endte på fjerdeplass. Igjen var det svikt i utstyret som kom i søkelyset.

Herrestafetten startet som damestafetten endte - med trege norske ski.

– Skiene begynte å tape seg allerede på annenrunden. På tredjerunden var de svært dårlige, sa Rønning ifølge NTB.

Han var først usikker på om det var formen som sviktet, men da han så Chris Jespersen trøble på sin etappe, fikk han bekreftet at mistanken om svake ski stemte.

– På sisterunden var det som å gå i lim i motbakkene, sa Rønning.

Etter fra start

Ved første veksling var stillingen: Finland og Sverige likt ut, Frankrike ni sekunder bak, Sveits 21,5 bak, Italia 25 bak og Norge 28 sekunder etter.

Chris Jespersen hang med en fjerdedel av etappen sin. Halvveis hadde Tsjekkia med Lukas Bauer, tatt igjen Norge.

– Bekymringsverdig at Chris slipper på den andre av tre runder, sa Svein Tore Samdal, langrennsekspert i TV 2 undeveis i løpet.

Les også: Helene Olafsen skrek av smerte da OL endte med fal

I likhet med Rønning på førsteetappen var Jespersen ikke fornøyd med skiene.

– Jeg var ikke usikker på grunn av skiene før start. Men da jeg så Eldar gå, skjønte jeg hvor det bar, sa han.

Jespersen hadde et tungt langrenn, men var ikke sint på de norske smørerne.

– Det er ingen vits i å være sint. Smørerne gjør så godt de kan. Jeg har gått mange gode skirenn på gode ski tidligere i sesongen.

Sprekk

Ved veksling hadde Martin Johnsrud Sundby 1 minutt, 2 sekunder og 8 tideler å ta inn på svensken i front. Med gliprodukter under skiene slapp Sundby å gå på bakglatte ski på sin etappe i fri teknikk.

Les også: Ingen nordmenn går 10.000-meteren

Tour de Ski-vinneren imponerte på de første fem kilometerne av etappen. Sundby tok inn nesten halvminuttet på konkurrentene, og tente et lite håp om medalje. Men midtveis var det slutt, helt slutt. TV-bildene av en Martin Johnsrud Sundby som sakte kreket seg over en bakketopp sendte tankene tilbake til en svenske ved navn Jörgen Brink.

Sundby sendte ut sistemann Petter Northug 59 sekunder bak. Etter den gode starten, etterfulgt av sprekken, hadde han tatt inn kun tre sekunder.

Ny svensk triumf

Petter Northug tapte tid allerede ved første mellomtid. Han greide å hente til slutt å hente inn italienske David Hofer og gikk i mål på fjerdeplass.

– Det var et tøft utgangspunkt. Jeg prøvde å gå jevnt, men det var litt for langt opp. Dessverre hadde vi ikke det utstyret vi trengte på de første etappene. sa Northug til TV 2.

Les også: Norge tapte hockey-thriller mot Østerrike

Svenske Marcus Hellner gikk på cruisekontroll og hadde god tid til å ta imot hyllest på oppløpet. Med et svenskt flagg i sin høyre hånd gikk Hellner i mål som førstemann og kopierte de svenske damene. Russland tok sølvet og Frankrike overrasket med en bronsemedalje.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus