Meny

Korsbåndet røk for ulykkesfuglen Olafsen

TIL SYKEHUSET PÅ BÅRE: Helene Olafsen skadet kneet og ble sendt til skykehuset ørdag morgen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helene Olafsen (23) ødela det framre korsbåndet i venstre kne da hun falt i boardercrosskvalifiseringen i OL-bakken søndag.

Den norske jenta endte nok en gang et viktig renn som ulykkesfugl. Hun ble fraktet ut av av bakken i en pulk etter at hun falt i søndagens kvalifisering.

– Helene har røket framre korsbånd i venstre kne. Hun har videre en skade på leddbåndet på innsiden av det samme kneet og også en meniskskade, opplyser OL-troppens lege Ellen Moen.

– Hun vil mest sannsynlig måtte opereres i kneet, men det kan vi ikke si noe nærmere om foreløpig.

Gikk for medalje

I Vancouver for fire år siden falt Olafsen fra en sikker medalje, og siden den gang har 23-åringen vært rammet av flere skader.

– En OL-medalje var det store målet. Jeg hadde forberedt meg på en lang konkurransedag. I stedet ble den veldig kort, sa Olafsen.

Hun må vente en god stund før hun kan spenne på seg brettet igjen.

– Alt stemte i forkant av konkurransen, og jeg var der jeg ville. Det er veldig leit å være ute av spill med et røket korsbånd, og det gjør vondt også. Nå får jeg innstille meg på å være vaffelsteker i OL-leiren, la hun til.

Uheldig

Olafsen var aller først ut i søndagens kvalifisering. Etter et halvminutts kjøring traff hun uheldig på en av kulene i løypa, gikk rundt og landet på ryggen og skuldrene.

Den norske jenta hylte at hun hadde vondt i kneet og kunne ikke flytte seg for egen maskin. Legemannskapene var raskt på pletten og fikk fraktet henne ut av løypa. Det skjedde omtrent samtidig som Kjetil Jansrud jublet for gull i super-G.

Olafsen har også tidligere hatt flere alvorlige kneskader, og i 2011 pådro hun seg et beinbrudd. Fredag slo hun hodet under trening, men hun ble klarert for start søndag.

Olafsen tok bronse i X-Games i januar og var blant medaljekandidatene i OL.

Stygge fall

Det var ikke eneste stygge fall i snowboardcrosskvalifiseringen. Jacqueline Hernandez fra USA ble også fraktet ut av bakken i pulk etter å ha slått bakhodet i bakken da hun falt.

Hernandez så ut til å miste bevisstheten en kort stund, men satte seg opp og kommuniserte med førstehjelperne før hun ble lagt i pulken. USAs lag meldte senere at hun pådro seg hjernerystelse.

Lørdag brakk den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ryggen under trening i OL-løypa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus