FA-cup femte runde, Cardiff - Wigan 1–2Cardiff tapte igjen - ute av FA-cupen

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff er ute av cupen etter å ha tapt for Wigan. (Video: TV 2)

Motgangen fortsetter for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff. Lørdag ble Wigan for sterke da de vant 2-1 og slo Cardiff ut av FA-cupen.

Ben Watson, som scoret vinnermålet da Wigan sensasjonelt slo Manchester City i FA-cupfinalen i fjor, ble matchvinner med en kanonkule av et frispark etter 40 minutter.

Les detaljert referat fra kampen

– Jeg prøver alltid å finne positive ting etter et tap, men i dag er ikke det lett siden vi hadde sjansen til å gå hele veien i FA-cupen, sa Solskjær ifølge klubbens nettside etter kampen.

Tidligere i kampen hadde Chris McCann gitt Wigan ledelsen, før Frazier Campbell utlignet.

Mats Møller Dæhli, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget startet alle kampen for Cardiff, men bare Dæhli spilte 90 minutter. Han var også blant Cardiffs beste spillere.

Eikrem tabbet seg ut

Cardiff har hatt en tendens til å slippe inn tidlige mål hele sesongen og lørdagens kamp var ikke et unntak. Det var bare spilt 18 minutter da bortelaget tok ledelsen.

Wigans angrep startet med at Wolff Eikrem mistet ballen lett og forsvarsspillet som fulgte imponerte heller ingen – og McCann scoret.

Snaut ti minutter senere var lagene like langt.

Berget var involvert da ballen til slutt endte på foten til Campbell, som plasserte ballen hardt og lavt bak en sjanseløs Ali Al-Habsi.

Fem minutter før pause fikk Wigan et noe billig frispark på nesten 30 meter. Watson fikk ballen trillet til seg og sendte av gårde et knallhardt skudd.

Cardiff satt ikke opp en skikkelig mur, eller presset Watson, og det ble skjebnesvangert. Ballen lagde kremmerhus bak David Marshall og gjorde at Wigan gikk til pause med 2-1-ledelse.

– Vi slapp inn et unødvendig førstemål og det andre målet var et fantastisk skudd. Det kan du ikke gjøre så mye med, sa den norske manageren.

Cardiff pepet ut

Wigan forsvarte seg meget godt etter pause. Det frustrerte hjemmelagets spillere og supportere.

Mot slutten av kampen presset Cardiff kraftig på for en utligning, men selv om de skapte en del sjanser klarte de ikke å finne veien til mål. Dermed er Solskjær og hans mannskap ute av cupen, mens Wigan fortsatt kan drømme om å forsvare seieren fra i fjor.

Artikkelen fortsetter under videoen av Mats Møller Dæhlis sjanse

Da det siste fløytesignalet gikk, pep hjemmefansen på sine egne. Tapet setter Solskjær under press.

– Det eneste jeg vet som fungerer er å jobbe hardt og tro på det du gjør. Du kan ikke synes synd på deg selv, sa Solskjær.

FA-cupen er riktignok langt fra så viktig som å overleve i Premier League, men det var uansett ventet at Cardiff skulle slå Wigan som spiller på nest høyeste nivå i England.

Garders drømmetreff

Sunderland er også klar for kvartfinale i FA-cupen med 1-0 over Southampton lørdag. Craig Gardner avgjorde med et fantastisk langskudd.

Gardners drømmescoring kom etter 50 minutter. Midtbanespilleren avanserte med ballen før han fyrte av fra distanse. Ballen gikk inn via tverrliggeren bak en sjanseløs Kelvin Davies.

Artikkelen fortsetter under videoen av Gardners mål

Mot slutten hadde Southampton en kjempesjanse til å utligne, men landslagsspiller Ricky Lambert sto for en av årets misser.

Spissen ble servert ballen for nærmest åpent mål av høyreback Nathaniel Clyne, men presterte å sende ballen himmelhøyt over fra kloss hold før han selv endte i nettmaskene.

Med seieren er Sunderland klar for kvartfinale i FA-cupen i tillegg til finalen i ligacupen mot Manchester City. I Premier League kjemper laget en hard kamp for å overleve.