Meny

Til slutt røk falt Bubkas rekord

Renuad Lavillenia i det han skjønner at han har gått over 6,16 meter i stavhopp. (Foto: Afp/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av friidrettens lengstlevende verdensrekorder falt etter 21 år. Franske Renaurd Lavillenie hoppet én centimeter høyere enn legenden Sergey Bubka.

21. februar 1993 steg ukrainske Sergey Bubka 6 meter og 15 centimeter til værs og satte sin siste av mange verdensrekorder. Inntil i dag, 15. februar 2014, var dette det høyeste noen stavhopper hadde greid.

Den nye rekorden lyder 6,16 meter og tilhører franske Renaud Lavillenie. Under et stevne i Donetsk i Ukraina satte han den nye rekorden.

– Verdensrekord!!!!!!!! 6m16 i mitt første forsøk!!! Det er utrolig, jeg er fortsatt i luften…, skrev Lavillenie på Twitter etter rekordhoppet.

Saken fortsetter under bildet(Foto: Skjermdump Twitter)(Foto: Skjermdump Twitter)

Franskmannen ble olympisk mester i London i 2012 med 5,97. Lavilenie har siden London-OL økt sin personlige rekord til 6,08 meter, før stevnet i Bubkas hjemby i helgen. Etter to forsøk på 6,01 meter bra franskmannen om å få lista opp på 6,16.

Sergey Bubka er i dag 50 år og president i den ukrainske olympiske komité. Han var raskt ute med å gratulere Lavillenie.

Saken fortsetter under bildet(Foto: Skjermdump Twitter)(Foto: Skjermdump Twitter)

På første forsøk hoppet han elegant over og slettet Bubkas rekord. I VM i Moskva i 2013 taklet ikke Lavillenia presset i finalen og ble «bare» nummer to.

Den forrige utendørsrekorden lød 6 meter og 14 centimeter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus