Meny

1500 meter skøyter, menn:

– Jeg har tenkt på dette løpet siden Vancouver

Håvard Bøkko var svært skuffet etter sin 1500-meter. (Foto: Jon Eeg/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zbigniew Brodka vant gull etter at Koen Verweij kom i mål på lik tid. Håvard Bøkko presterte årsbeste på 1500-meter, men det holdt bare til sjetteplass.

Håvard Bøkko sa før løpet at han skulle «åpne maks og øke». I par med Denny Morrison kom han i mål på 1.45.48 og foreløpig tredjeplass. Tre løpere kom foran og skubbet han ned til sjetteplass totalt.

Sjetteplass er det samme som under allround-EM på Hamar, men tiden var omtrent et halvsekund bedre enn i EM. Bøkko åpnet friskt på 23.58 og nærmet seg Morrison på vekslingssiden. Men mot slutten ble det tungt og Bøkko kom nesten i ubalanse i siste sving. Sluttiden viste 1.45.48.

Tenkt på løpet i fire år

En svært skuffet Håvard Bøkko møtte pressen etter løpet.

– Jeg går årets beste løp, og da er det kjedelig at det ikke holder. Jeg åpnet bra, men Denny (Morrison) gikk bra, så jeg måtte veksle bak. Da er det vanskelig å gå rundt, sa Bøkko til TV 2, noe skjelven i stemmen.

– Jeg har følt meg bra hele uka og visste at jeg kom til å gå bra i dag. Jeg var gira før løpet, og da er det syns jeg ikke gjør det bedre. Jeg visste løpet var ganske bra, men når du kommer i mål som nummer tre er det vanskelig å ta medalje, sa Bøkko som har hatt dette løpet i tankene «siden jeg krysset mållinja i Vancouver».

I OL i 2010 vant han bronse på distansen, og var ukn tre hundredeler fra sølvet.

Bøkko tapte paret for Morrison som klokket inn på 1.45.22. Morrison vant med den tiden bronsemedaljen.

– Håvard liker seg best med siste indre, kanskje tapte han en medalje på det, sa lagkamerat Håvard Lorentzen til TV 2 etter løpet.

Likt i mål

Shani Davis var en av forhåndsfavorittene, men i par med Zbigniew Brodka fra Polen skuffet den vandrende skøytelegenden. Polakkens tid ble 1.45.00, og den skulle stå seg godt.

I siste par gikk Koen Verweij mot amerikanske Joey Mantia. Verweij gikk det remmer og trikoter kunne holde og ved målgang viste klokka 1.45.00 - likt med Brodka.

Etter litt ventetid ble polakken dømt tre tusendeler foran nederlenderen.

Omvendt

Sverre Lunde Pedersen har vært bedre enn Håvard Bøkko resultatmessig denne sesongen, men ved årets store begivenhet snudde det. I par mot hjemmehåpet Denis Yuskov åpnet Pedersen best og fikk en god posisjon bak ryggen på russeren på første veksling.

Pedersen så frisk ut underveis, men det holdt ikke helt inn. Yuskov kom fort mot slutten og hans stoppeklokke viste 1.45.37, mot 1.45.66 for Pedersen.

Etter at de 20 parene var ferdige, endte Pedersen på en åttendeplass.


Saken blir oppdatert…

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus