Meny

Sundby: – Vi er outsider på stafetten

NEDTUR: Skuffet måtte medaljekandidat Martin Johnsrud Sundby konstatere at det bare ble 13.-plass på 15-kilometeren i OL. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby (29) mener at Norge bare er outsider foran søndagens herrestafett i langrenn i Sotsji-OL.

Sverige vant sist gang, og svenskene kan fort gjøre det samme igjen om ikke de norske hever seg betraktelig fra fredagens 15 kilometer klassisk.

Det var Dario Cologna helt overlegen, mens Chris Jespersen ble beste norske på 6.-plass.

Verdenscupleder Sundby, bronsevinner i skiathlon sist søndag, havnet helt nede på 13.-plass.

I hele vinter har Norge stått fram som favoritt til stafettgullet. Etter fredagens løp er det langt mer åpent. De norske tapte mye, spesielt til de to beste, Cologna og svenske Johan Olsson.

– Er Norge fortsatt favoritt?

– Nei, nei. Vi er outsidere nå. Svenskene har tre mann inne på individuelle medaljer. De har hatt et kjempemesterskap. De er soleklare favoritter slik jeg ser det nå. Vi er ganske langt bak i leksa, vi. Vi har hatt to veldig svake distanser, både skiathlon og 15 kilometer, og jeg er bekymret. Vi må finne på noe jævlig smart for å være i nærheten, mente Sundby.

Ræva

Sundby er ofte presis i formuleringene etter et løp. Fredag var intet unntak. Han pakket ikke ordene inn i nyplukket bomull etter det skuffende og overraskende svake løpet.

– Jeg har en god forklaring. Jeg går dårlig og leverer ræva. Det er ikke noe verre enn det. Idrett er hardt og brutalt. Om du ikke er på høyden og har en god dag, havner du langt ned på listene i olympiske leker.

– Du var i form sist søndag (bronse i skiathlon)?

– Jeg har vært i god form hele uka, var i form i går og har følt meg «outstanding» de siste dagene. Det er forferdelig kjipt å se at yndlingsdistansen går rett i søpla, sa 29-åringen.

Feil?

– Var det utstyr eller varmen som gjorde utslaget?

– Det er i hvert fall ikke varmen. Vi må gjøre en nøye evaluering. Det er jævlig merkelig at ikke én av fire presterer. Det er en stafett på søndag, og vi er nødt til å finne ut av ting veldig kjapt. Vi har dårlig tid.

Han opplevde at det skifter fort.

– Så rå som jeg var søndag har jeg ikke følt meg i hele år. I dag er det ikke så mange dagene etterpå, men i dag var det ræva.

– Er det viktigere enn noen gang at Petter Northug er i form på stafetten?

– Hvis vi andre gutta er i slik form som i dag, så tror jeg Petter kan være i tidenes form og likevel kan vi være veldig langt unna medalje. Vi må være i form alle mann på søndag, sa Sundby.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus