Meny

Jacobsen går stafetten

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er tatt ut på Norges stafettlag i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er tatt ut på laget som går OL-stafett lørdag. Hun ble foretrukket framfor Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg.

Jacobsen, som mistet broren sin forrige uke, har valgt å bli i Sotsji. Hun skal gå stafett sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng.

Rekkefølgen på løperne offentliggjøres først etter lagledermøtet fredag kveld, men sannsynligvis går Weng første etappe, Jacobsen den andre klassisketappen, Johaug tredje etappe og Bjørgen ankeretappen i fri teknikk.

Steira har vanligvis gått tredje etappe for Norges stafettlag, men hun har ikke vist tilstrekkelig form i OL.

– Ut fra hvordan løypa ser ut, passer den bedre for Astrid enn for Kristin, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Han sier at Østberg, som tok sølv på sprinten, var inne i bildet med tanke på stafettlaget til siste slutt, men Jacobsen ble altså foretrukket.

Jacobsen dokumenterte god form ved å ta fjerdeplass på sprinten tross stavbrekk.

– Astrid har gått veldig mange gode skirenn og prestert solid gjennom hele sesongen. Derfor går hun stafett for Norge, sier Kristiansen.

Jacobsen ble blant annet nummer to i Tour de Ski, bak Therese Johaug og foran Heidi Weng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus