Meny

Skiskyting menn, 20 km.:

Fransk favorittseier på normaldistansen

Martin Fourcade skjøt en bom, men vant etter fantastisk langrennsfart. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Fourcade ordnet fransk skiskyttergull også på normaldistansen i OL. Med en bom seiret han 12,2 sekund foran tyske Erik Lesser.

Fourcade vant også jaktstarten og doblet gullbeholdningen torsdag.

Den russiske hjemmefavoritten Jevgenij Garanitsjev tok bronse på 26-årsdagen. Han var 34,5 sekund bak vinneren. Lesser skjøt feilfritt, mens de to andre medaljevinnerne pådro seg ett tilleggsminutt hver.

Emil Hegle Svendsen skjøt godt, men gikk heller ikke denne gang fort nok i sporet. Tittelforsvareren traff 19 ganger og hadde i likhet med medaljevinnerne ett tilleggsminutt. Den ene bommen kom på tredje skyting. Uten den kunne det blitt gull. Svendsen endte på 7.-plass og var 58,6 sekund bak vinneren.

– Jeg følte meg bra. Det er overraskende at jeg havnet så langt bak, for skytingen var god, og jeg følte meg pigg. Ut fra hvordan jeg følte meg burde jeg vært høyere opp, sa Svendsen til TV 2.

Les også: Bjørgens helse gir hodebry før damestafetten

Johannes Thingnes Bø ble nest beste nordmann. Han nøyde seg med ett tilleggsminutt og endte på 11.-plass.

– Mye fungerte i dag, men likevel var jeg et stykke bak. Nå har jeg gjort to gode løp på rad. Det var bare sprinten som ikke var bra, sa han.

Tarjei Bø ble felt av to tilleggsminutter på første stående skyting. Han skjøt feilfritt på de tre andre seriene, men heller ikke han har vanlig fart i sporet. Han endte på 26.-plass.

– Det var ingen grove bom, men litt stang ut. Det var tungt å gå, så all ære til Fourcade og de som kjempet i toppen, sa en skuffet Bø til TV 2.

Ole Einar Bjørndalen pådro seg ett tilleggsminutt på hver av de fire skytingene. Dermed var han sjanseløs i kampen om en historisk 13. OL-medalje og endte helt nede på 34.-plass.

– Det var et tungt løp. Følelsen på standplass var ikke på topp. Jeg fikk ikke fem treff noen gang, og det er for dårlig. Jeg prøvde å gjøre bra skyting og holdt igjen i sporet. Dette var ingen bra dag, sa Bjørndalen til TV 2.

Les også: – Dette var verre enn opp alpinbakken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus