Meny

– Dette var verre enn opp alpinbakken

Therese Johaug tok sin første individuelle OL-medalje, men det kostet mye krefter. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan ikke huske å ha vært så sliten etter et renn før, sa Therese Johaug som holdt på å gå feil inn mot mål da hun kapret OL-bronsen på 10-kilometer klassisk torsdag.

Johaug koblet inn den berømte turboen da hun fikk høre at hun lå på 5.-plass og tre sekunder bak Aino-Kaisa Saarinen med to kilometer igjen.

I mål var hun to sekunder foran.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle ha en 4.-plass til, og jeg gikk og kjente på smerten i hodet og føttene og tenkte på elghufsintervaller om sommeren. Jeg tenkte at smerte er godt, sa Johaug.

Les også: Usikkert videre for utslitt Jacobsen

Kunne gått galt

Inne på stadion kunne det endt i et komisk rabalder.

– Det gikk nesten galt inne på stadion. Jeg så en løper foran meg. Jeg var så sliten at jeg holdt på å følge i sporene hennes, da jeg så ordet «transit» og tenkte «shit!». Så jeg måtte krysse helt over for å komme inn til mål, og da jeg krysset mållinjen trodde jeg at det hadde blitt 4.-plass.

Etter å ha reist seg opp igjen spurte hun en FIS-representant om hun hadde blitt fire, og først etter at representanten sa 3.-plass kunne hun slippe jubelen løs.

– Har du noen gang vært mer sliten?

– Jeg kan ikke huske sist jeg var så sliten. Dette var verre enn alpinbakken i Val di Fiemme.

Ikke optimalt

Johaug innrømmet at OL-varmen var tyngende, men ville ikke skylde verken på at hun hadde for mye klær eller at det var for få drikkestasjoner underveis. Johaug mente at hun hadde taklet varmen ganske greit.

Reaksjon etter at Johaug sikret bronse: Alsgaard: – Alt tyder på smørebom

Men en ting innrømmet hun etter å ha blitt slått av vinneren Justyna Kowalczyk med 28,3 sekunder. Sveriges Charlotte Kalla var 9,9 sekunder foran på sølvplass.

– Såpass ærlig må jeg være å si at vi hadde kanskje ikke de mest optimale skiene i dag, men sånn er sporten. Skal man være med i toppen skal alt lykkes. Jeg hadde nok litt bakglatte ski, ja. Men vi har hatt kjempegode ski så langt i mesterskapet, bedre enn alle de andre nasjonene. Og du tar ikke bronsemedalje i et OL på dårlige ski. Jeg hadde bra ski, sa Johaug.

Les også: Håtveit avsluttet karrieren med å tape for tre amerikanere

Bra, men ikke perfekt. Heidi Weng (9.-plass) slet også med glatte ski, mens Marit Bjørgen (5.-plass) mente at skiene var bra.

Vant bronsen

Johaug tok sin første OL-medalje under stafetten i Vancouver for fire år siden. Torsdagens bronse var hennes første individuell i et OL. Den neste og siste sjansen til et individuelt gull kommer på tremila neste lørdag.

– I dag føler jeg at jeg vant bronsemedaljen. I dag var det like godt som gull. Jeg har aldri vunnet en 10 kilometer klassisk før. Jeg har heller ikke mange 2.-plasser, så jeg er veldig fornøyd med en 3.-plass.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus