Meny

Skiskyting menn, 20 km.:

Svendsen utenfor pallen

Emil Hegle Svendsen leter fortsatt etter langrennsformen i Sotsji. (Foto: Terje Bendiksby / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysker truet Martin Fourcade til siste skyting, men franskmannen gikk styggfort i sporet og tok gullet på 20-kilometeren.

* SISTE:

- Erik Lesser går i mål på andreplass. Tyskeren har tapt 22 sekunder fra siste skyting.

- Fourcade går styggfort. Leder med 34 sekunder i mål

- På siste skyting dukker overraskelsen Erik Lesser opp og skyter fullt hus for fjerde gang. Tyskeren leder ut fra skyting.


Individuell start, fire skytinger og 20 kilometer i grov Sotsji-sørpe. Det blir en tung øvelse for herrene i ettemiddag, og med i kampen er flere nordmenn.

Følg skiskytternes normalprogram nederst i artikkelen

Gode skyttere er ofte med helt inn på 20-kilometeren. Det viser resultatlistene fra de to gangene distansen har vært gjennomført så langt denne sesongen:

Östersund: Martin Fourcade, Simon Eder, Simon Mesotitsch

Ruhpolding: Emil Hegle Svendsen, Alexey Volkov, Evgeny Ustyugov

Martin Fourcade vant åpningsrennet i Östersund, men franskmannen gikk ikke i Rupholding. Der var det i stedet Emil Hegle Svendsens navn som stod øverst på resultatlistene. De andre som har vært på pallen i de to løpene er også med, og spesielt østerrikerne Eder og Mesotitsch kan bli farlige.

Franske Fourcade viste på jakstarten at den som som vil slå han, må jobbe hardt. I OL 2010 Vancouver tok Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen de to gjeveste medaljene på distansen. De er også blant kandidatene til medaljer i dag.

De norske starter med følgende nummer:

9 Emil Hegle Svendsen

15 Ole Einar Bjørndalen

36 Tarjei Bø

52 Johannes Thingnes Bø

Se den komplette startlisten her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus