Meny

Slopestyle, ski, finale menn:

Håtveit slått av tre amerikanere

Andreas Håtveit lekte seg i skiparken i Sotsji. Den overdimensjonerte matrjosjkaen var intet hindre for Håtveit. (Foto: AP Photo/Sergei Grits / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Håtveit disket opp med en nesten feilfri finaleomgang, men tre amerikanere nektet den norske veteranen medalje i slopestylefinalen.
Finale slopestyle freeski, menn:

1

USA

Joss CHRISTENSEN

95.80

2

USA

Gus KENWORTHY

93.60

3

USA

Nicholas GOEPPER

92.40

4

NOR

Andreas HAATVEIT

91.80

5

GBR

James WOODS

86.60

6

SVE

Henrik HARLAUT

84.40

7

NOR

Aleksander AURDAL

81.80

8

AUS

Russell HENSHAW

80.40

9

USA

Bobby BROWN

78.40

10

NOR

Oystein BRAATEN

66.40

11

NZL

Josiah WELLS

60.60

12

CAN

Alex BEAULIEU-MARCHAND

21.40

Andreas Håtveit seilet opp som en av gullfavorittene etter kvalifiseringen, men tre amerikanere sørget for å fargelegge pallen i stjerner og striper

I det første runet dro Håtveit ut av ermet en switch 1080, en luftig 1260 og avsluttet med en switch 1080. Bortsett fra en dyp landing var det bortimot ingenting å utsette. Dommerne honnorert ham med 89,60 poeng.

Håtveit perfeksjonerte runet sitt i det andre forsøket, mente TV 2s Jonas Greve. Han viste god kjøring på rørene og hadde følgende hopp: 1080, 1260, og en switch 1080. Det holdt til 91.80, men ikke til pallen.

– Det var sjukt, det var vilt! Det så ut som om dommerne ville gi meg tredjeplassen. At vi er tre nordmenn i finalen er også kult, sa Håtveit til TV 2 etter sin siste konkurranse.

27-åringen fra Hallingdal legger nemlig opp og skal konsentrere seg om privatliv og familie.

– Han får den sure fjerdeplassen, men tusen takk for den supre prestasjonen, takket TV 2s Kasper Wikestad på direkten da Håtveit fikk sin poengsum.

Amerikansk X 3

Nick Goepper kjører, som en av få uten staver, og amerikaneren dro til med et imponerende første run som ga ham 92,40 poeng. I det andre runet kjørte han litt mer på det trygge og fikk 61,80 poeng.

– Dette er poengsummen å slå, utbrøt TV 2-kommentatorene rett etter omgangen til amerikaneren.

Poengsummen sto imot de fleste forsøkene som kom etter, men landsmennene Joss Christensen og Gus Kenworthy overgikk Goepper med sine 95,80 og 93,60.

Det ga tre amerikanere på toppen, fulgt av Andreas Håtveit og og britiske James Woods.

Fornøyde nordmenn

Aleksander Aurdal kjørte bedre i sitt andre forsøk og økte til 81,80 poeng. Det holdt derimt ikke til å klarte på resultatlista og han endte på 7.-plass.

– Dette er et eventyr. Det er svingøy å kjøre når det er så mye folk. Dette er helt sjukt, sa Aurdal til TV 2 etter sin konkurranse.

Øystein Bråten kjørte ikke sitt beste i første run og fikk bare 66,40 poeng, og skulle revansjere seg i sitt andre forsøk. Men på det tredje og siste railet bommet han og skled av. Hoppene var det ingenting å si på, men dommerne trakk ham mange poeng for feilen. Dermed ble 18-åringen stående med 66,40 som sitt beste resultat.

– På tredjerailen datt jeg av tidlig, det var nok det som gjorde at jeg fikk så liten score. Det er kjipt, jeg skulle ønske jeg hadde et run til.

– Jeg har troen på Andreas (Håtveit). Han kjørte et godt første run, og han kan steppe det opp. Det blir «hallingmedalje», sa Bråten til TV 2.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus