Meny

Premier League runde 26 Arsenal - Manchester United 0–0

United greide ett poeng i storkampen

(Video: TV 2)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meget god Wojciech Szczesny i Arsenal-målet hindret Manchester United i å ta alle tre poengene.

London-laget ville slå kraftig tilbake etter 1-5-fadesen mot Liverpool i forrige serierunde. Onsdag var det defensive arbeidet langt bedre og mer strukturert, men Arsenal maktet ikke å score mot et United-lag som har sluppet inn mange mål denne sesongen.

– Vi kunne ha vunnet kampen, men det var ikke mange sjanser i dag. Vårt defensive fokus var ekstrem etter det som skjedde lørdag. Til slutt kunne begge lag fått 1-0. Manchester United er et godt lag, så de kan straffe deg når du satser framover, sa Arsenal-manager Arsène Wenger ifølge BBC.

Arsenal hadde sjansen til å ta tilbake tabelltoppen med seier, men måtte i stede godta at Chelsea er ett poeng foran.

Giroud og van Persie

Det ble noen forrykende åpnings- og sluttminutter i London. Spesielt i det siste kvarteret hadde begge lag store muligheter til å ta ledelsen.

Olivier Giroud burde tatt Arsenal opp i 1-0 da han fikk plass nok til å score på et godt innlegg fra Bacary Sagna i det 78. minutt. Ballen gikk mellom forsvar og keeper, men vertenes franske angriper var akkurat for sent ute.

Les detaljert referat fra toppkampen

Bare noen minutter senere var det Robin van Persies tur. United-stjernen fikk til en god heading mot nærmeste hjørne på innlegget til Wayne Rooney, men Arsenals sisteskanse Wojciech Szczesny reddet mesterlig.

Les også: Overtidsstraffe reddet Liverpool mot tabelljumbo Fulham

Van Persie hadde også en stor sjanse til å score mot gamle lagkamerater etter bare ett minutt. Nederlenderen snappet opp ballen fra Mikel Arteta og kom alene med keeper, men han skjøt rett på Szczesny.

Etter litt over timen spilt sto Antonio Valencia på strek og reddet United da Laurent Koscielnys lyktes med et gjøre en god heading.

Arsenal hadde sjansen til å ta tilbake tabelltoppen med seier, men måtte i stede godta at Chelsea er foran med ett poeng. London-laget har ikke slått Manchester United siden mai 2011. Arsène Wengers menn kom til kampen etter 1-5-slakt mot Liverpool på Anfield i forrige serierunde.

Les også: Adebayor avgjorde igjen

Positiv Moyes

For United var det viktig å ikke tape sin niende seriekamp for sesongen, men ett poeng er samtidig ikke godt nok i kampen om å kare seg til fjerdeplass og mesterligaspill. Rødtrøyene ligger fortsatt på 7.-plass, hele 16 poeng bak Chelsea.

– Jeg skulle gjerne ha vunnet i dag, men det var likevel mye positivt å ta med seg. Vi forsvaret oss bra. Fire poeng mot Arsenal gjennom en sesong er solid, sa United-manager David Moyes.

Rødtrøyene reiser til Dubai når blant andre Arsenal (møtet Liverpool) er opptatt med FA-cup til helgen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus