Meny

Ishockey Sverige - Tsjekkia 4–2

Karlsson førte Tre Kronor til seier

Henrik Zetterberg (t.h.) bidro til festen med scoring mot Tsjekkia. (Foto: NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Karlsson gikk foran med to mål og ga Sverige en god start på OL-turneringen i ishockey. Tsjekkia ble slått 4–2 onsdag.

En stund så det ut til å gå mot en utklassing. Sverige ledet 4-0 tidlig i annen periode, og tankene gikk til 7–3-triumfen i semifinalen for åtte år siden. Da endte det med svensk OL-gull.

Så fikk svenskene seg en vekker da Tsjekkia reduserte to ganger og det var kamp igjen. Da sto Henrik Lundqvist fram med viktige redninger. Tsjekkerne vant skuddstatistikken 29-25, men kom aldri nærmere enn to mål, tross tre overtallsspill i siste periode.

Karlsson er en av NHLs aller beste backer, og han viste OL-form umiddelbart da turneringen endelig kom i gang på lekenes femte dag.

Først knallet Karlsson inn 1–0 da Sverige hadde seks utespillere på isen under en avventende utvisning etter at han selv ble felt.

Les også: IOC ønsker ikke sorg under konkurransene

Patrik Berglund og Henrik Zetterberg økte hver sin gang før Karlsson igjen traff med et slagskudd fra blålinjen, denne gang i overtallsspill. I power play kommer Karlsson til å bli en nøkkelmann for Tre Kronor.

Uttelling

Berglunds viktige 2–0-mål gikk mellom beina på KHL-keeper Jakub Kovar. NHL-målvakten Ondrej Pavelec satt på tribunen fordi landslagssjef Alois Hadamczik ville spare ham.

Etter Zetterbergs 3–0-mål ble Kovar byttet ut mot Alexander Salak. Han slapp inn det første skuddet på mål, og dermed hadde Sverige fire mål på 11 skudd.

To raske mål av Marek Zidlicky og Jaromir Jagr skapte ny spenning, men mer tsjekkisk jubel ble det ikke.

Svensk irritasjon

Ved Tsjekkias andre scoring ble svenskene ildsinte fordi de mente en tsjekker var inne i målgården da Jagr sendte pucken av gårde. Scoringen ble dobbeltsjekket på video, men dommerne lot den stå.

Etter kampen var svenskene fortsatt irriterte på situasjonen.

– Plekanec dytter Kronwall i Lundqvist, sånn at han mister balansen. Det er vanskelig å se om pucken er inn, men jeg mener at det ikke skal dømmes mål, sier Oliver Ekman-Larsson til Aftonbladet

Også Tommy Boustedt, svensk Viasats ishockeykommentator mente også målet skulle blitt underkjent.

«Tsjekkias andre mål. Soleklar offside i målgården. Dommerne har sagt det skal slås hard ned på. Gjelder det ikke lenger?», skrev han på Twitter underveis i kampen.

Saken fortsetter under bildetTommy Boustedts tweet i sin originale form (Foto: Skjermdump Twitter)Tommy Boustedts tweet i sin originale form (Foto: Skjermdump Twitter)

Hele veien

– Vi har mer jobb å gjøre, men enkelte ting var bra, sa Sveriges landslagssjef Pär Mårts og trakk fram Karlsson.

– Vi føler, helt ærlig, at vi kan gå hele veien i denne turneringen, men det er et høyt og bratt fjell vi skal bestige, så vi får ta det steg for steg, sa han.

I gruppens andre kamp skapte Latvia, med bare en NHL-spiller, store problemer for et Sveits-lag med ni NHL-spillere. Åtte sekunder før slutt fikk Sveits inn målet som ga 1–0-seier.

Edgars Masalskis i Latvias mål reddet 38 sveitsiske skudd før Simon Moser ble matchvinner med et skudd som traff en latvisk spiller og utmanøvrerte keeperen.

Les også: Lorentzen imponerte - Nederland dominerer fortsatt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus