Meny

IOC vil ikke ha sorg i OL

BRANNFAKKEL: Thomas Bach sier klart og tydelig hva IOC mener om å vise følelser under konkurranser. (Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IOC-president Thomas Bach kaster mer bensin på bålet i sørgebånd-saken med sin uttalelse: – Vi mener det ikke er riktig å vise sorg under konkurranse.

Den nye IOC-presidenten er på plass i det som er hans første store mesterskap som arvtageren til Jaques Rogge.

Han var tilstede da Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til fjerdeplass på sprinten. Bach har også fått med seg de norske jentenes bruk av sørgebånd etter at Uhrenholdt Jacobsen mistet broren rett før lekene, og reaksjonene det har skapt i ettertid. Nå sier han hva IOC mener om saken.

– Jeg har den dypeste respekt for prestasjonen. Men vi må også forstå at det er andre utøvere som har mistet noen under lekene opp gjennom årene, og de samme reglene må gjelde, sier Bach til TV 2.

– Vi mener det ikke er riktig å vise sorg under konkurransen. Men vi har stor sympati med Astrid og hennes familie i denne vanskelige situasjonen, sier IOC-presidenten.

Fram og tilbake

IOC-medlem Gerard Heiberg har uttalt seg både privat og profesjonelt i saken, han har kalt nordmenn arrogante , og han har beklaget seg så godt det lot seg gjøre.

– Dette kom maksimalt uheldig ut. Det beklager jeg dypt, sa Heiberg da han gjestet TV 2s OL-studio.

Jonas Gahr Støre mente Heiberg bommet i sin karakteristikk, og Oddvar Brå mente det var «uhørt og uforståelig» at han kunne si noe slikt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus