Meny

Moan: – Ekstremt viktig

SUPERDUO: Magnus Krok (t.v.) og Magnus Hovland Moan (midten), sammen med tyske Johannes Rydzek. (Foto: Terje Bendiskby/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var ekstremt viktig for norsk kombinertsport, mente Magnus Moan om navnebror Magnus Krogs bronsemedalje.

– Endelig er vi med og preger medaljeoversikten vi også, og endelig fikk vi en individuell medalje. Det er kjempeartig, sa Moan, som selv gikk seg inn til en god 5.-plass.

Moan tok sølv og bronse i OL i Torino i 2006 og vet litt om hvordan det er å ta medalje i et mesterskap.

Les også: Kjempelangrenn sikret Krog kombinert-bronse

– Jeg vet eksakt hvordan Magnus har det nå. Jeg har vært i de skoene før. Det er ytterst få som får lov til å oppleve det. Det å ta en medalje i OL er stort, og dette kommer han til å vokse på, sa han.

Saken fortsetter under bildetMagnus Moan får det ikke alltid til i hoppbakken, men her jubler han for et godt hopp. (Foto: EPA/NTB Scanpix)Magnus Moan får det ikke alltid til i hoppbakken, men her jubler han for et godt hopp. (Foto: EPA/NTB Scanpix)

– Han er kanskje den personen som jeg synes det er artigst at tar medalje. Han er en unik lagspiller, er alltid blid og bidrar så å si alltid i gruppa. Det er kult at han er den i gruppa som tok medalje, sier Moan.

Jan Schmid var den forrige med en individuell medalje i et mesterskap for Norge. Han tok sølv i VM i Liberec i 2006. Schmid kom ikke med i OL-troppen denne gangen.

Les også: Lorentzen imponerte stort på 1000-meteren

Landslagstrener Kristian Hammer smilte bredt etter bronsen. Målet på forhånd var en individuell medalje, og det fikk han.

– Denne medaljen var viktig for laget. Det er lenge siden sist. Magnus er en humørkropp, men også en konkurransemann uten like. Det at han har farget håret sitt i de norske fargene betyr at han har ambisjoner. Han framstår trygg og med selvtillit.

Egne ambisjoner

Moan tror at han er i enda bedre form til den neste konkurransen i den store bakken. I tillegg venter lagkonkurransen helt til slutt i mesterskapet.

– Jeg er godt fornøyd, jeg. Jeg synes at kroppen responderte bra. Jeg må ta med det som er bra. Hoppet mitt er det beste jeg har gjort her. Jeg hoppet bedre enn de beste hopperne og er egentlig godt fornøyd.

Og ikke minst:

– Det som kommer senere i mesterskapet passer meg bedre. Da får jeg utnyttet bæreflata mi. Jeg er en av de beste flygerne og ser fram til det som kommer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus