Meny

1000 meter skøyter, menn:

Den oransje dominansen fortsetter

Håvard Lorentzen imponerte under 1000-meteren i Sotsji med sluttiden 1.09.33. (Foto: AP Photo/Matt Dunham / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stefan Groothuis gjorde som nederlenderne flest i den olympiske skøytehallen i Sotjsi - vant gull. Håvard Lorentzen gikk et strålende løp og endte på 11.-plass.

Håvard Bøkko åpnet med sterke 1.09.98 og satte standarden for herrenes 1000-meter. Bøkko ledet helt til de store kanonene trillet inn. Og kanonene ga fra seg et kraftig smell.

Stor spenning var knyttet til om Shani Davis skulle greie sitt tredje olympiske gull på distansen. Amerikaneren gikk en god første ytre sving, fulgte opp med en bra vekslingsside, men den lille amerikaneren stivnet i siste ytre og klarte ikke å følge opp sine egne bragder.

De olympiske skøytekonkurransene så langt har, sett under ett, vært tilnærmet åpent nederlandsk mesterskap. Og igjen stod en mann i oransje trikot på toppen av pallen. Nederland har tatt 10 av 15 mulige medaljer på skøytebanen så langt.

Stefan Groothuis gikk inn til tiden 1.08.39 i 16. par, og tiden holdt helt inn. Sølvmedaljen gikk til kanadiske Denny Morrison som var fire hundredeler bak. På bronseplass endte Michel Mulder fra Nederland, 35 hundredeler bak.

Saken fortsetter under bildetStefan Groothuis feirer gullet sitt. (Foto: AP Photo/NTB Scanpix)Stefan Groothuis feirer gullet sitt. (Foto: AP Photo/NTB Scanpix)

Karrierebeste

Håvard Lorentzen gikk en svært god 1000-meter og klokket inn på 1.09.33. Det holdt til 11.-plass.

– All ære til Håvard, dette er karrierebeste, sa TV 2-ekspert Mikael Flygind Larsen i det Fana-løperen krysset målet.

På sidelinjen smilte landslagstrener Jarle Pedersen tverrs rundt.

– Jeg leverer det beste løpet på en lavlandsbane. Jeg har en god følelse, men skulle gått skarpere sisterunde, sier Lorentzen til TV 2 etter løpet.

Han var 0,94 sekunder bak vinneren, og var imponert over tidene til de beste.

– Det er nesten ett sekund opp. Har du det inne om fire år?, spør TV 2s reporter.

– Jeg vet jeg har mer inne, så får vi se hvor fort det går. Det er vanvittige tider de beste leverer i dag, sier Lorentzen.

Espen Hvammen åpnet bra, men stivnet fullstendig i siste indre. Hans sluttid 1.11.01 brakte ham inn på 31.-plass totalt. Håvard Bøkko ble nummer 19.

Håvard Lorentzen mener det er mer å forvente av ham. (Foto: Skjermdump Twtitter)Håvard Lorentzen mener det er mer å forvente av ham. (Foto: Skjermdump Twtitter)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus