Meny

Petter Northug vraket fra 15-kilometeren

VRAKET: Petter Northug går ikke 15-kilometeren i OL etter flere skuffende prestasjoner. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en svært så skuffende start på OL skal Petter Northug ha blitt enig med trener Trond Nystad om å ikke gå 15-kilometeren.

Årsaken er helt enkelt at den norske skikongen ikke føler han er i stand til å kjempe om edelt metall på distansen, melder TV 2 onsdag morgen.

– Grunnen er at vi har en stafett og lagsprint som er ganske viktig for oss. Han (Northug red.anm) er ikke langt unna å være i form. Han er med et stykke, men når det først begynner å gå fort, kommer problemene, sa landslagstrener Trond Nystad på en pressekonferanse onsdag.

Northug har ikke innfridd forventningene så langt i vinterlekene. I skiathlon ble det en skuffende 17.-plass, mens han ble nummer ti på sprinten tirsdag.

Dermed blir det Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Didrik Tønseth som utgjør Norges lag på distansen.

Hva mener du? Bør Petter Northug få flere sjanser i Sotsji-OL?

– Han har virket sliten

Etter nedturen på tirsdagens sprint uttalte Northug at han ønsket å gå 15-kilometeren. Nå har altså «Mosvik-ekspressen» snudd.

– For det første er det synd at det ikke har gått som han vil så langt. Samtidig er det greit at han får slappet av og gjøre seg klar til stafetten. Han har virket sliten og det kan være greit at han kan få litt overskudd, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Det er så langt ikke avklart om Northug skal gå flere distanser i OL.

Reaksjon: Eldar Rønning møkk lei spørsmål om Petter Northug

– Spar Northug for flere ydmykelser

Etter at nordmannen regelrett ble fragått under gårsdagens sprint gikk Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter ut og sa landslagsledelsen måtte spare Northug for flere ydmykelser.

Den bønnen ble hørt.

– I går var det en diskusjon mellom Petter og Trond om hva som er best for laget. Da ble de enig om at Northug står over 15-kilometeren for å lade best mulig opp til stafetten og femmila, sier trener Eirik Myhr Nossum til TV 2.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus