Premier League runde 26 West Bromwich - Chelsea 1–1Chelsea snytt for seieren på slutten

West Bromwich klatret over nedrykksstreken med det ene poenget mot Chelsea. (Video: TV 2)

Chelsea så ut til å holde unna for West Bromwichs sluttspurt, men tre minutter før slutt ordnet Victor Anichebe 1-1 mot serielederen.

Som mot Liverpool for halvannen uke siden kom Anichebe inn fra benken og skaffet ett viktig poeng for WBA i nedrykkskampen. Nigerianeren var først på ballen etter et innlegg fra Saido Berahino og stanget inn 1-1.

Det var slett ikke ufortjent. Utligningen kom etter en god periode av hjemmelaget, mens Chelsea virket mest opptatt av å trygge inn poengene. Det straffet seg for José Mourinhos mannskap.

Les detaljert referat fra kampen

Branislav Ivanovic tok Chelsea i føringen i overtidsminuttene før pause. Serberen kom stormende og fikk god plass til å banke inn 1-0 etter en Willian-corner. Det var David Luiz som stusset ballen videre til Chelsea-backen.

Sjansefattig

Lagene vartet opp med en sjansefattig første omgang på The Hawthorns. Gjestene holdt mye på ballen, men de klarte ikke å by på godt offensiv spill.

I starten av annen omgang var det gode tendenser hos Chelsea, men 2-0-målet kom ikke. Det ga WBA troen på at de kunne få med seg noe fra hjemmemøtet med serielederen.

Poengdelingen gjør at toer Arsenal kan ta tilbake tabelltoppen med hjemmeseier over vaklende Manchester United onsdag. Chelsea leder Premier League med to poengs margin. London-klubben har ikke tapt på elleve seriekamper.

West Bromwich har ikke vunnet på sine seks siste kamper, men har spilt uavgjort i tre av dem. Midlands-laget ligger så vidt over nedrykksstreken på bedre målforskjell enn Sunderland.

Potte tett

På Upton Park holdt West Ham nullen for fjerde kamp på rad. Gjestene Norwich skapte fint lite og West Ham tok nye skritt oppover på tabellen. Scoringer av James Collins og Mohames Diamé ga London øst-laget deres tredje 2–0-seier på rad.

Les detaljert referat fra West Ham - Norwich

Alexander Tettey spilte en god kamp for Norwich, men ble byttet ut få minutter før slutt til fordel for den mer offensivt tenkende Ricky van Wolfsvinkel.

I den fjerde og siste kampen tirsdag kveld tok Southampton Hull 1–0 på bortebane. Scoringen til José Fonte la press på Manchester United i kampen om sjuendeplassen. Manchester United spiller borte mot Arsenal onsdag.