Meny

Premier League runde 26 Cardiff - Aston Villa 0–0

Nytt poengtap for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff ligger nest sist, men har en kamp mer spilt enn jumbo Fulham. (Video: TV 2)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff er fortsatt for alvor involvert i nedrykksstriden etter en målløs kamp mot Aston Villa.

Alle Cardiffs tre nordmenn startet på benken, men både Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli kom inn hjemme mot Aston Villa.

Les detaljert referat fra kampen

Dæhli viste tidvis at han kan behandle en ball selv i stressede situasjoner med aggresive toppspillere rundt seg. Lysluggen viste stadig vekk ro med ballen i beina, slo gode pasninger og tok ansvar for å dirigere spillet rundt seg.

Tverrliger-dobbel

Magnus Wolff Eikrem kom inn i førsteomgang da Jordon Mutch måtte ut med skade. Den tidligere Molde-spilleren var ikke like god som Dæhli på gressmatta i Wales. Han slo flere grove feilpasninger som neste førte til Aston Villa-mål, men han slapp med skrekken hver gang.

Cardiff hadde også sine sjanser, spesielt før pause. Etter et kvarter slapp Aston Villa så vidt unna.

Først skyter Frazier Campbell i tverrliggeren bak keeper Brad Guzan. Like etter er det Craig Noone som hindres av den horisontale stolpen.

– Noone i førsteomgang må ha vært den beste prestasjonen av en ving denne sesongen, sier Solskjær i etter kamp-intervjuet.

God keeper

Aston Villa skapte flere gode sjanser, men én mann hos Cardiff hadde en fabelaktig dag på jobb. Cardiffs skotske målvakt David Marshall tok fram sitt aller beste for å hindre Aston Villa. Marshall viste fram refleksene sine både en og flere ganger.

Les også: Chelsea snytt for seieren på slutten

På overtid får en Villa-spiller avsluttet fra kort hold, men en nesten utenkelig refleksredning fra Marshall reddet ett poeng for Cardiff. Målvakta får en hånd på ballen og lurt den over linja til hjørnespark.

– Han må ha fått vondt i nakken av den redningen. Vi må bare takke ham, sier Solskjær etter kampen.

I sine to neste hjemmekamper møter Cardiff Fulham og Hull. Begge er lag de kjemper med for å beholde plassen i premier league, og er i så måte kamper Cardiff «må» vinne.

Potte tett

På Upton Park holdt West Ham nullen for fjerde kamp på rad. Gjestene Norwich skapte fint lite og West Ham tok nye skritt oppover på tabellen. Scoringer av James Collins og Mohames Diamé ga London øst-laget deres tredje 2–0-seier på rad.

Les detaljert referat fra West Ham - Norwich

Alexander Tettey spilte en god kamp for Norwich, men ble byttet ut få minutter før slutt til fordel for den mer offensivt tenkende Ricky van Wolfsvinkel.

I den fjerde og siste kampen tirsdag kveld tok Southampton Hull 1–0 på bortebane. Scoringen til José Fonte la press på Manchester United i kampen om sjuendeplassen. Manchester United spiller borte mot Arsenal onsdag.

Les detaljert refert fra Hull - Southampton
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus