Meny

Hånet Bermudas OL-kortbukse

IDIOTER?: Anført av flaggbærer Tucker Murphy ankom Bermudas OL-tropp ikledd kortbukser og knestrømper. (Foto: AFP / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De ser ut som idioter, skrev Texas-avisen The Houston Chronicle om Bermudas OL-tropp som stilte i kortbukser og knestrømper under åpningsseremonien.

Vinter-OL og kortbukser er ingen naturlig kombinasjon. Vinter-OL i en by på samme breddegrad som Nice på den franske rivieraen er heller ikke helt vanlig.

Den selvstyrte øya Bermuda er kjent for sin Bermuda-shorts og behagelige klima, og landets OL-tropp valgte derfor å stille i sin tradisjonelle kortbukse på OLs åpningsdag.

I sin minutt-for-minutt-dekning av seremonien skrev The Houston Chronicles journalist følgende: «Team Bermuda walked into the Sochi 2014 Winter Olympics like they owned the place, wearing matching blazers, bright red Bermuda shorts and knee-high socks, a nod to their country’s proud tradition of looking like idiots.» , ifølge Bermuda Sun.

Det fikk mange bermudianere til å reagere med vantro.

«Av alle negative kommentarer jeg har lest, var Houston Chronicle sin mest støtende», skrev en leser på Bermuda Suns facebook-side. En annen skrev «De er bare misunnelige. Stolt av Bermuda!»

Angret seg

I ettertid har den amerikanske avisen fjernet delen av kommentaren som handler om innbyggernes «stolte tradisjon å se ut som idioter».

Jeff Baron er medlem av det bermudianske parlamentet og har merket seg amerikanernes kommentar.

Nå benytter han sjansen til å sende et lite stikk tilbake til Texas, i form av et par helt nye bermudashorts, skriver The Daily Gazette.

– Jeg ser dette som en mulighet til å vise avisen og deres lesere at vår tradisjon ikke er å se ut som idioter, men at det er vår varme og medfølelse. Jeg mener at jo mer vi snakker om Bermuda, jo bedre er det, sier senatoren ifølge The Daily Gazette.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus