Meny

Astrid gjorde lagvenninnene stolte

SAMHOLD: De norske damene har tatt vare på Astrid Uhrenholdt Jacobsen under OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagvenninnene var fulle av beundring for Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter at hun kjempet om medalje på OL-sprinten.

Jacobsen mistet broren sin fredag, men valgte å bli i Sotsji-lekene. Hun har vært gjennom noen svært krevende dager, men imponerte med fjerdeplass i tirsdagens renn. Et stavbrudd ødela medaljesjansene i finalen for oslojenta.

– Hun får flere sjanser til medalje. Hun har vist hvilken sterk person hun er de siste dagene, sa gullvinner Maiken Caspersen Falla.

Ingvild Flugstad Østberg, som tok sølv på sprinten, roste også Jacobsen for hvordan hun har taklet den vanskelige situasjonen.

– Hun har hatt noen harde dager, men viser at hun er sterk. Jeg er stolt av henne. Hun gikk sin beste sprint for sesongen, og det var synd at hun brøt staven. Hun kunne tatt medalje.

Les også: Følelsesladet OL-sølv for Østberg

Marit Bjørgen var også rørt etter Jacobsens fjerdeplass.

– Det Astrid leverer, er sterkt gjort. Det står det stor respekt av, og jeg tror det har vært en frisone for henne å få trene og konsentrere om konkurranse. Hun har hatt og har fortsatt tøffe dager, sa Bjørgen.

Les også: Northug gir ikke opp gullhåpet

Sprintlandslagstrener Roar Hjelmeset var en annen som var imponert over Jacobsen tirsdag.

– Hun gikk et av sine bedre sprintrenn på veldig lenge. Hun hadde et ekstremt fokus gjennom hele dagen. Hun var superkonsentrert på sine oppgaver, og ting har fungert veldig bra, sa han.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ville ikke snakke med pressen etter rennet.

Les også: Berger: – Nå vil jeg ta flere medaljer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus