Meny

Skiskyting kvinner, jaktstart

Tora kan senke skuldrene

Tora Berger (t.v.) har flere muligheter til å komme høyere på pallen. (Foto: AFP Photo/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tora Berger følte seg lettet etter sølvet på jaktstarten tirsdag. Målet om medalje i Sotsji-OL er nådd.

– Jeg kan senke skuldrene litt. Nå har jeg fått medalje i OL og trenger ikke tenke mer på det. Nå kan jeg tenke mer på å prestere maksimalt i de andre løpene, sa Berger.

Lesja-jenta hadde ikke det enkleste utgangspunktet etter tiendeplass på sprinten, men sikret karrierens annen OL-medalje.

Les også: Northug gir ikke opp gullhåpet

Hun har også et gull fra normaldistansen i Vancouver for fire år siden. Det var for øvrig Norges 100. gull i vinter-OL.

I form

Tirsdagens gullvinner Darja Domratsjeva, som gikk ut like før henne, var det lite å gjøre med, men Berger viste at OL-formen ser ut til å være på plass ved å gå seg opp åtte plasser. I mål var hun 37,6 sekunder etter den hviterussiske vinneren.

– På sprinten syntes jeg det var litt tungt i starten, men at det løsnet. Jeg følte meg «fresh» på sisterunden. I dag følte jeg meg bra hele veien, sa 32-åringen.

Les også: Følelsesladet OL-sølv for Østberg

På første skyting brukte hun mye tid på standplass fordi hun hadde problemer med siktet. Da tapte hun mye tid, men Berger kom sterkt tilbake.

– Det var litt snø eller is i siktet, som jeg ikke klarte å få vekk. Jeg tapte litt på det, men hvor mye vet jeg ikke. Men jeg havnet et stykke bak, fortalte Berger.

Hennes eneste bom i rennet kom på siste skyting.

Siste OL

Tora Berger har varslet at OL-sesongen er hennes siste som skiskytter. Om to år er det VM på hjemmebane i Holmenkollen, og etter tirsdagens sølvmedalje fikk hun spørsmål om hun virkelig kan gi seg nå.

– Det er mest sannsynlig. Jeg er 99,9 prosent sikker på det, sa hun.

Det fikk journalistene til å lure på om hun dermed åpner for å fortsette?

– Det er kjempeartig å konkurrere, og jeg trives godt med det, men det er tyngre og tyngre å motivere seg for treningsjobben som må til for å være på nivået du må være på. Det er der problemet er. Under konkurransesesongen er det litt artigere å være skiskytter.

Les også: Berger: – Nå vil jeg ta flere medaljer

Berger er ikke bekymret for framtiden til norsk kvinneskiskyting etter at hun legger opp.

– Det er store forventninger, og det er noe annet å gå i OL enn vanlig verdenscup. De har vist at de kan komme på pallen, og enkelte har vært helt på toppen. De trenger bare litt tid, men det kan fort være de kommer på pallen i dette mesterskapet. Jeg tror det gror godt bak meg, så jeg er ikke bekymret, sa hun.

Nest beste norske løper på jaktstarten var Ann Kristin Aafedt Flatland på niendeplass. Tiril Eckhoff ble nummer 24, mens Synnøve Solemdal endte på 36.-plass.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus