Meny

Northug gir ikke opp gullhåpet

Petter Northug hadde lite å stille opp med på tirsdagens sprint. (Foto: AFP Photo/Odd Andersen / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug har ikke mistet troen på gull i Sotsji-OL selv om han igjen fikk bank av konkurrentene tirsdag.

Etter en skuffende 17.-plass i åpningsøvelsen skiathlon i helgen, var mange spente på om Northug kunne slå tilbake på sprinten, men trønderen røk ut i semifinalen og måtte ta til takke med tiendeplass.

– Jeg kan være litt jojo-løper. Når alt fungerer, går det fryktelig fort. Hvis det butter litt, mangler det lille giret for å være med i toppen. Sånn er det i dette gamet. Det er fryktelig små marginer som skiller toppen fra dem litt utenfor, sa Northug.

Les også: Følelsesladet OL-sølv for Østberg

I Vancouver-OL fikk han også en trang start da han skuffet på åpningsdistansen, men til slutt satt han igjen med to gull, et sølv og en bronse. Det gir Northug troen på at ting vil snu.

– I forrige OL buttet det også litt i starten, og da løsnet det veldig etter hvert. Det kan skjer her også, sa Northug.

Følger planen

I fjor vraket han landslaget og startet sitt eget privatlag, men oppkjøringen til OL-sesongen ble delvis ødelagt av sykdom. Tross svake resultater i de to første rennene i Russland har han ikke tenkt å endre på opplegget sitt for mesterskapet.

– Nei, jeg følger planen. Jeg hadde ikke kunnet gjøre noe annerledes på den tiden jeg har hatt.

Les også: Hattestad ble olympisk mester da resten av feltet falt

Neste sjanse til å ta medalje kommer fredag. Da håper Northug på en opptur.

– Jeg har lyst til å gå 15 kilometer. Det er der jeg har de beste resultatene internasjonalt denne sesongen, og jeg har absolutt muligheter på en kjempedag.

Vil gå ankeretappen

Petter Northugs spurtegenskaper har vært Norges sterkeste våpen i flere mesterskapsstafetter. Han er klar for å være ankermann også i OL-stafetten.

– Ja, jeg tror det, men det er ikke jeg som tar ut laget. Jeg gir klar beskjed til treneren om jeg er klar eller ikke for å gå. Det kjenner jeg etter 15-kilometeren.

På lagsprinten føler han seg ikke selvskreven på det norske laget. Ola Vigen Hattestad tok gull på sprinten tirsdag og imponerte stort.

Les også: Anken avvist - Sundby beholder bronsemedaljen

– Jeg er ikke der nå. Ola viser kjempeform, og jeg, det norske folk og trenerne vil at vi skal stille med det sterkeste laget. Når han er såpass sterk i avslutningen, er han kanskje riktig å ha på siste etappe på lagsprinten, mente Northug.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus