Meny

Diskvalifiseringsdramaet i Sotsji:

Russland anker FIS' avgjørelse til CAS

Martin Johnsrud Sundby må forberede seg på en ankerunde i Lausanne.. (Foto:AP Photo/Morry Gash /NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland vil anke appellkommisjonen i FIS sin avgjørelse om å ikke diskvalifisere Martin Johnsrud Sundby til Den internasjonale voldsgiftsdomstolen (CAS).

Tirsdag formiddag ble Russlands anke avvist av FIS. Igjen nekter russerne å godta avgjørelsen om å la Martin Johnsrud Sundby beholde sin bronsemedalje.

Russland vil nå ha saken vurdert i Den internasjonale voldgiftsdomstolen (CAS), idrettens ankeutvalg.

– Det er et reglement, og det må vi benytte. Det er helt vanlig, sier sportsminister Vitalij Mutko, ifølge nyhetsbyrået R-sport, skriver NRK.no.

Russerne varslet tidlig at de var villige til å ta saken til CAS i i Lausanne i forsøket på å sikre medalje for Maxim Vylegzjanin.

Russerne mente at Sundby ødela for Vylegzjanin i spurten ved regelstridig å bytte korridor og skjene mot russeren.

Lite imponert Løfshus

Landslagssjef Vidar Løfshus har følgende å si om russerenes forsøk på å karre til seg en medalje de mener seg snytt for.

– Hvis ikke Russland klarer å skaffe seg medalje på annen måte, får de bare kjøre på, sier Løfshus til NRK.no.

Han har ingen forståelse for Russlands oppførsel.

– Nei, det har vi ingen forståelse for. Hvis man skal begynne å anke slike avgjørelser inn for CAS, vil CAS få forferdelige mye å gjøre fremover, sier landslagssjefen til NRK.no.

Umiddelbar reaksjon

Det ble levert protest umiddelbart etter rennet, men juryen kom til at utfallet av spurten ikke ble påvirket av nordmannens regelbrudd. Dermed slapp han med en skriftlig advarsel.

Les også: Nye russiske beskyldninger mot Sundby

Russerne leverte en anke til appellkommisjonen i Det internasjonale skiforbundet, som i en pressemelding tirsdag melder at den er avvist.

– Appellkommisjonen har avvist anken og støtter juryens avgjørelse om å gi Martin Johnsrud Sundby en skriftlig advarsel i tråd med reglementet, heter det.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus