Meny

Hattestad ble OL-mester etter dramatisk massefall

DRAMA: Ola Vigen Hattestad ble OL-mester på sprinten tirsdag. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ola Vigen Hattestad gikk inn til seier på mennenes langrennssprint i OL etter å ha levert en maktdemonstrasjon gjennom hele dagen, men i finalen ble det høydramatisk.

Etter seier i det siste verdenscuprennet fikk Hattestad den siste plassen på Norges sprintlag, som egentlig var tildelt Finn Hågen Krogh, og han imponerte stort med seier i kvalifiseringen og heatseier både i kvartfinale og semifinale før han også vant finalen.

Les også: Norsk dobbeltseier på kvinnesprinten

Nordmannen og svneske Teodor Peterson gjorde opp om gullet helt alene etter at de øvrige finalistene ble innblandet i et dramatisk fall halvveis i finalen. Hattestad var uimotståelig og avviste lett Petersons spurt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg har ikke helt skjønt hva som er i ferd med å skje. Vanvittig gøy, sier Ola Vigen Hattestad til TV 2.

– Det betyr alt

Nordmannen legger ikke skjul på at det er stort å vinne sin første OL-medalje.

– Det betyr alt, det er det som mangler i samlinga. Det har vært et par tøffe år, jeg skal innrømme det. Jeg var her i fjor og så på løypa og jeg skal innrømme at jeg så det måtte gjøres en solid jobb. Men jeg hatt troen hele veien, så det er vanvittig gøy å lykkes, sier Hattestad.

Les også: Følelsesladet OL-sølv for Østberg

Saken fortsetter under bildetGULL: Ola Vigen Hattestad holdt unna for svenske Teodor Peterson under spurten og tok sitt første OL-gull tirsdag. Foto: NTB scanpixGULL: Ola Vigen Hattestad holdt unna for svenske Teodor Peterson under spurten og tok sitt første OL-gull tirsdag. Foto: NTB scanpix

Finaledramaet inntraff i en utforkjøring der Anders Gløersen falt. Deretter falt også Marcus Hellner, før russiske Jevgenij Justjugov kjørte rett inn i svensken.

SKUFFET: Petter Northug skuffet under sprinten og kom ikke til finalen. Foto: NTB scanpixSKUFFET: Petter Northug skuffet under sprinten og kom ikke til finalen. Foto: NTB scanpix

– Jeg trodde jeg skulle unngå ham, men plutselig falt jeg. Jeg brakk skien, sa en skuffet Hellner, som ikke ble skadd da Justjugov kjørte på ham.

Northug feilet

Emil Jönsson gikk inn til bronse 19,8 sekunder bak vinneren. Han hadde egentlig gitt opp etter å ha blitt hektet av i starten, men så falt de tre foran ham.

Anders Gløersen kom seg på beina og ble nummer fire.

Både Eirik Brandsdal og Petter Northug tok seg videre til semifinale, men der endte begge nest sist i sine heat. Northug ble fullstendig hektet av i det siste heatet.

Tidligere ble han slått av tre svensker i sitt kvartfinaleheat, men tok seg videre på tid.

– Han har jobbet hardt

Northug mener Hattestads gull reddet æren for til de norske langslagsgutta.

– Han har vært en rå sprinter og var beste forrige helg. Han viser nå igjen at ha er tilbake i toppen. Han har jobbet hardt for å komme tilbake til den sprinttronen han hadde for noen år tilbake, sier Northug til VG.

Trønderen fikk ikke med seg dramatikken i finalen.

– Jeg fikk ikke sett det, men vi mistet Anders og han så pigg ut. Det kunne blitt to nordmenn på pallen hvis ikke han hadde falt, sier Northug.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus