Meny

– Gerhard Heiberg er veldig lei seg

SNUR: Gerhard Heiberg beklager at uttalelsen hans om arrogante nordmenn kom skjevt ut. Nå vurderer også IOC å endre regelverket etter sørgebåndbråket. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske langrennsjentene fikk refs av IOC for bruken av sørgebånd. Nå snur IOC, og vurderer å endre regelverket. Samtidig beklager Gerhard Heiberg at saken kom skjevt ut.

Ifølge Aftenposten har generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund vært i møte med IOC-president Thomas Bachs, og hans høyre hånd Gilbert Felli, i etterkant av sørgebåndsaken.

– Felli sa rett ut at IOC forstår Norge. De var meget ydmyke. Felli lyttet til det jeg sa, og lovet å følge opp i etterkant av OL. Da skal IOC se på regelverket, sier Andersen til avisa.

Les også: Folkets tillit til IOC rett til bunns etter OL-bråk

– Heiberg er veldig lei seg

Samme mann skal også ha vært i møte med Gerhard Heiberg tirsdag formiddag etter gårsdagens uttalelser om at «nordmenn oppfattes som arrogante».

– Heiberg er veldig lei seg og mener at saken er kommet svært skjevt ut. Han er personlig helt enig i at det er riktig å bruke sørgebånd, noe han også har gitt uttrykk for, sier Andersen til Aftenposten.

Bakgrunnen for bråket var at Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira gikk lørdagens 15 kilometer med sørgebånd for å hedre Astrid Uhrenholdt Jacobsens avdøde bror. Et brudd på IOCs regler, og dermed fikk det norske laget en reprimande.

Reaksjon: Heibergs arroganske-uttalelse møter motbør

Kraftige reaksjoner

Blant de som reagerte på IOCs håndtering av saken, var den norske langrennslegenden Oddvar Brå.

– At IOC skal reagere negativt på det virker på meg som lite gjennomtenkt og diskutert. Det er uhørt og uforståelig når det har skjedd noe så tragisk. Det er ufattelig, og sånn kan man faktisk ikke reagere, uttalte han til VG mandag.

Les mer: Oddvar Brå reagerer på IOCs sørgebånd-kritikk

Tirsdag morgen var også Jonas Gahr Støre ute og kommenterte utspillet til Gerhard Heiberg. Den tidligere utenriksministeren uttalte til VG at han undrer over grunnlaget Heiberg har for å konkludere med at nordmenn er arrogante.

– Nå vet jeg ikke om hans erfaringer er fra de kretsene han vanker i. Jeg er nysgjerrig på hva han bygger dette på.

Nå har altså Støre fått delvis svar på akkurat dét.

Les mer: Gahr Støre mener Heiberg bommer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus