Meny

Gahr Støre mener Heiberg bommer

FEIL: Jonas Gahr Støre mener Gerhard Heibergs utspill om «arrogante nordmenn» ikke medfører riktighet. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I hvert OL skal Gerhard Heiberg være et orakel, sier Jonas Gahr Støre (Ap) som skjønner lite av IOC-toppen sitt utspill om «arrogante nordmenn».

Den tidligere utenriksministeren sier til VG at han undrer over grunnlaget Heiberg har for å konkludere med at nordmenn er arrogante.

– Nå vet jeg ikke om hans erfaringer er fra de kretsene han vanker i. Jeg er nysgjerrig på hva han bygger dette på. I hvert OL skal Gerhard Heiberg være et orakel for den status og sjanser Norge har. Det har han uttalt seg om i 20 år, sier Jonas Gahr Støre til avisa og legger til.

– I idretten er det ikke grunn til å trekke noen konklusjon om at vi er arrogante.

For etter mandagens utspill fra Heiberg, der han advarer Norge etter to advarsler i OL og hevder at nordmenn oppfattes som arrogante i utlandet, har IOC-toppen høstet rikelig med kritikk.

Bakgrunn: Heiberg: – Nordmenn er kjente for å være arrogante

Står på sitt

Utspillet til Heiberg ble møtt med hoderisting fra flere hold samme dag. Blant annet fra Nordlys-redaktør Lasse Jangås som skrev en kommentar.

«Hvordan våger du og IOC å kalle det «upassende» å hedre en nylig avdød bror og treningskamerat på en så verdig og ektefølt måte», skriver Jangås blant annet.

Heiberg hevder på sin side at arroganse-karakteristikken ikke kommer som direkte følge av hendelsene i OL.

– Nei, jeg tenker generelt, og jeg tror det er et inntrykk mange har, enten vi vil eller ikke, uttalte Heiberg til VG.

Les også: – Gerhard Heiberg er veldig lei seg

– På en annen planet

Det fikk Nordlys-redaktøren til å tenne på alle pluggene.

– Reaksjonen til Heiberg viser at den gjengen der (IOC) ikke befinner på samme planet hos oss andre. Hvis de opplever det som arrogant at skijentene markerer at en av dem har mistet sin bror, de andre en treningskamerat, har IOC igjen vist at de ikke vet hva menneskelighet og anstendighet betyr.

Les mer: Gerhard Heibergs arroganse-uttalelse møter motbør

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus