Utfortrekningen måtte gjøres om igjen

Aksel Lund Svindal under trening i Sotsji. (Foto: Alexander Klein/AFP Photo / NTB Scanpix)
Aksel Lund Svindal under trening i Sotsji. (Foto: Alexander Klein/AFP Photo / NTB Scanpix)

Trekningen for å avgjøre startrekkefølgen i mennenes OL-renn i utfor måtte lørdag gjøres om igjen på grunn av en arrangørtabbe. Det kan ha gagnet Aksel Lund Svindal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bode Miller og Svindal, som er to av de fremste favorittene, ble henholdsvis nummer 12 og 21 da trekningen ble gjort første gang. I annet forsøk fikk Miller 15 og Svindal 18.

– Jeg takker for det. Med det milde været som er spådd søndag tror jeg det er en fordel å starte tidlig, og jeg er glad for at Bode og Aksel kjører litt tettere, sa Norges trener Håvard Tjørhom til nyhetsbyrået Reuters.

Startrekkefølgen avgjøres på et lagledermøte gjennom en prosess basert dels på verdensrankingen og dels ved en form for trekning. Trenerne krevde at hele prosessen måtte gjøres om igjen da to løpere endte med samme startnummer.

– Vi må beklage, men det var menneskelig svikt, sa renndirektør Günther Hujara.

– Jeg tror ikke startrekkefølgen blir veldig avgjørende, men så tidlig start som mulig er bra, sa Tjørhom.

Kjetil Jansrud starter som nummer åtte og Aleksander Aamodt Kilde som nummer 32.

Steven Nyman fra USA blir førstemann utfor.

Svindal: – Miller favoritt

I siste treningsomgang var Bode Miller raskest av alle med tiden 2.06.09, 0.66 sekunder foran Aksel Lund Svindal. Amerikaneren har vært raskest på to av tre treninger, og Miller blir etter Svindals syn mannen å slå søndag morgen norsk tid, ifølge det amerikanske alpinmagasinet Ski racing.

Rennet søndag kjøres i en bakke som er så tøff at flere løpere har rynket på nesa av den. Miller sier hans mål på trening var «å ikke ta livet av seg selv», men bronsemedaljøren fra utforrennet i Vancouver i 2010 har ikke tenkt å bremse opp i søndagens renn.

– Dette er en løype hvor det ikke er tryggere å kjøre sakte. Hvis du ikke gir gass er det større sjanse for skader, sier Miller ifølge Ski racing.

– I dag kjørte jeg aggresivt, men jobbet ikke så mye med min erodynamiske stilling; jeg sto litt oppreist for å hvile. Men jeg kjørte den linja jeg skal kjøre i konkurransen, men da skal jeg også jobbe med erodynamikken.

– Men i denne løypa har du så absolutt ikke lyst miste presset på skikantene for å bedre sittestillingen. Løypa har «tenner» overalt, sier Miller.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus