Premier League-klubber ut mot homofobi

De engelske storklubbene med Manchester United, Chelsea og Liverpool er blant elleve Premier League-klubber som har skrevet under en avtale om bekjempelse av homofobi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De andre klubbene er Arsenal, Aston Villa, Crystal Palace, Everton, Manchester City, Stoke, Sunderland og West Ham har også sagt at de vil støtte kampanjen «Football v Homophobia» som ble lansert i helgen.

Kampanjen skal vare en måned og ble åpnet med at West Ham-spillerne poserte i «FvH»-T-skjorter foran kampen mot Swansea på Upton Park i helgen.

– For oss spillere som rollemodeller ser vi viktigheten av «Football v Homophobia»-kampanjen, sa West Ham-kaptein Kevin Nolan.

– Vi er glade for å kunne støtte dette og vi håper at vi gir klar beskjed om at det ikke er rom for noen form for diskriminering innen fotball eller noen annen idrett.

Det er for tiden ingen spillere innen engelsk profesjonell fotball som har stått fram som homofil, men den tidligere Aston Villa-spilleren Thomas Hitzlsperger gikk ut og sa at han var homofil, like etter han la opp.