Laudrup ferdig i Swansea

Mikael Laudrup er ferdig i Swansea. Foto: AFP/NTB scanpix
Mikael Laudrup er ferdig i Swansea. Foto: AFP/NTB scanpix

Dansken sparket før møtet med Solskjær og co.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premier League-klubben Swansea skilte tirsdag kveld lag med sin danske manager Michael Laudrup, melder NTB.

På klubbens hjemmesider skriver Swansea at Garry Monk tar over sammen med Alan Curtis.

Det er første gang på ti år at klubben sparker en trener.

Styreleder i klubben, Huw Jenkinks sier i pressemeldingen at han hadde møte med Laudrup tidligere i dag.

– Jeg hadde et siste møte med Michael i et siste forsøk på å støtte ham og prøve å få til en forbedring av resultatene vi trenger. Men etter å ha tenkt hardt og lenge på hva som er den beste veien framover, følte jeg det var lite trolig at vi ville oppnå et stabilt miljø i klubben for å få oss tilbake til det grunnleggende og oppnå prestasjonsnivået som har gjort Swansea City så bra de siste årene, heter det i meldingen.

Laudrup hadde stor suksess i sin første sesong i Swansea, som blant annet ble kronet med triumf i ligacupen. Denne sesongen er det gått dårligere. Kun seks av 24 ligakamper er vunnet, og laget ligger to poeng over nedrykksstreken i Premier League, skriver NTB.

Laudrup har ledet danske Brøndby, de spanske lagene Getafe og Mallorca samt Spartak Moskva fra Russland.

Som spiller var han innom storheter som Real Madrid, Barcelona, Juventus og Ajax. I tillegg regnes han som en av dansk fotballs største profiler gjennom tidene.

Laudrup spilte 104 a-landskamper for Danmark og debuten kom i 1982. PÅ sin 18-årsdag spilte han mot Norge på Ullevaal. Grunnet en konflikt med den daværende danske landslagstreneren Richard Møller-Nielsen, var han ikke en av de danske heltene som vant EM i Sverige i 1992. Han avsluttet sin karriere på landslaget etter kvartfinaletapet mot Brasil i VM i Frankrike i 1998.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus