José Mourinho snakker ned Chelseas tittelsjanser

TAKTISK TRIUMF: Chelsea slo Man City og påførte laget årets første hjemmetap mandag kveld. (Video: TV 2).
TAKTISK TRIUMF: Chelsea slo Man City og påførte laget årets første hjemmetap mandag kveld. (Video: TV 2).

Selv etter Chelseas sterke 1-0-seier borte mot gullrival Manchester City står José Mourinho fast ved at laget hans er den «lille hesten» i gullkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Branislav Ivanovic banket inn seiersmålet med rå kraft etter 32 minutter i mandagens toppkamp i Premier League. Det ga Chelsea en fortjent borteseier, som fort kunne ha vunnet med større sifre. Gjestene hadde flere treff i stolpen.

Triumfen sørget for at Chelsea kjemper om ligagullet for fullt. Med 14 kamper igjen er London-laget og City to poeng bak serieleder Arsenal.

Mourinho har hele sesongen tonet ned sitt mannskaps muligheter til å vinne Premier League. På spørsmål om det er en gullkamp med tre likeverdige utfordrere, var portugiseren kjapt ut med å påpeke at Chelsea først neste sesong er der de skal være.

– Det er to hester og en liten hest i toppen. Vi er den hesten som trenger melk og som må lære seg å hoppe. Neste sesong kan den bli med i racet, sa Mourinho.

I utvikling

Chelsea-manageren er uenig med dem som mener laget hans har en gyllen sjanse til å ta sitt første seriemesterskap siden 2010.

– Vi har tapt poeng hjemme mot West Bromwich og West Ham. I tillegg tapte vi borte mot Stoke og Newcastle. Vi er et lag i utvikling, men denne seieren hjelper oss mye på veien. Taktisk og mentalt var det en fantastisk prestasjon.

Les også: Mourinho: – Manchester City har hatt flaks

Manglet nøkkelspillere

City virket uovervinnelig på eget gress før mandagens tap. Laget hadde vunnet samtlige 11 seriekamper og scoret hele 42 mål før det ble et fortjent bråstopp mot Mourinhos menn.

– Det var en tøff kamp. De scoret et fantastisk mål og hadde også to eller tre skudd i stolpene. Det var en jevn kamp, men vi manglet viktige spillere, sa City-manager Manuel Pellegrini.

City manglet de defensive midtbanespillerne Fernandinho og Javi García samt storscoreren Sergio Agüero i mandagens toppkamp.

– Med viktige spillere ute fikk Chelsea en stor fordel. Det var en helt avgjørende kamp for Chelsea, ikke for oss. Hadde vi vunnet, ville vi vært seks poeng foran dem. Nå er vi sammen to poeng bak Arsenal. Det er fortsatt 39 poeng å spille om, slo Pellegrini fast etter tapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus