Mourinho: – Manchester City har hatt flaks

FYRER OPP STEMNINGEN: José Mourinho slenger med leppa i kjent stil før mandagens møte med Manchester City. (Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix)
FYRER OPP STEMNINGEN: José Mourinho slenger med leppa i kjent stil før mandagens møte med Manchester City. (Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix)

Mandag kveld barker Manchester City og Chelsea sammen i det som er årets store kamp så langt. Før kampen slenger José Mourinho med leppa i kjent stil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City har imponert de aller fleste med offensiv fotball i egen klasse denne sesongen.

Svake resultater på bortebane i starten av sesongen har hindret dem i å stikke fra de andre topplagene, men med 68 scorede mål på bare 23 kamper og 12 på rad uten tap i serien er den styrtrike klubben kanskje den største favoritten til å vinne ligaen denne sesongen.

De møter Chelsea på hjemmebane og formen der har vært fryktinngytende.

På elleve kamper har de vunnet samtlige og scoret hele 42 mål. Kampen er den største kampen i serien siden årsskiftet. Chelsea er nummer tre i ligaen, tre poeng bak City.

– Burde vunnet mer

Med seier mandag tar City over serieledelsen fra Arsenal, men Mourinho er ikke imponert over hva de har vunnet siden sjeik Mansour kjøpte klubben i 2008.

Klubben har brukt rundt sju milliarder kroner på spillerkjøp de siste sesongene, et vanvittig beløp.

– De har vunnet ett ligagull og et par cuper (FA-cupen i 2011). Laget er fantastisk, stallen er fantastisk og de burde vunnet flere titler, sier Mourinho, ifølge BBC.

Denne sesongen har City gått videre i mesterligaen for første gang.

– I Europa har de ikke vært i nærheten av å gjøre det bra. De har vært svake i både mesterligaen og europaligaen, sier han.

Da City knuste Tottenham 5-1 sist helg sa Tottenham-sjef Tim Sherwood at City er verdens beste lag. Mourinho sier de har hatt mye flaks.

– I virkeligheten har de fått mange avgjørelser i sin favør, sier Mourinho og viser til at Liverpool, Newcastle og Tottenham har fått feilaktig annullerte mål mot City denne sesongen.

– Dommerne gjør sitt beste og noen ganger gjør de feil. Vanligvis jevner det seg ut, men de har fått alt til sin fordel, sier Mourinho.

– Ikke meg mot Mourinho

Manchester City-sjef Manuel Pellegrini lar seg ikke hisse opp av Mourinho.

– Det er ikke meg mot Mourinho. På mandag er det Manchester City mot Chelsea, og begge lag kjemper om seriegull, sier chileneren.

Mourinho erstattet i sin tid Pellegrini som sjef i Real Madrid. Da gikk Pellegrini til Malaga, og Mourinho hånet ham ved å si at han selv ikke kom til å gå til en liten klubb den dagen han forlot Real.

I oktober vant Chelsea 2-1 på hjemmebane mot City etter en tabbe av keeper Joe Hart på slutten. Mandag kveld kan Pellegrini få sin revansj.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus