Brækhus: – Jeg er fortsatt veldig sulten

Cecilia Brækhus har vunnet 24 av 24 kamper som proff. Hun har ikke tenkt å ødelegge statistikken. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)
Cecilia Brækhus har vunnet 24 av 24 kamper som proff. Hun har ikke tenkt å ødelegge statistikken. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Lørdagens seier over franske Myriam Lamare var Cecilia Brækhus' 24. strake og hun er fortsatt ubeseiret. Likevel sier bokseren at hun har mye ugjort i ringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne lørdagens kamp mellom Brækhus og Lamare.

Til det var Norges bokseyndling for god, og hun kontrollerte kampen i samtlige ti runder.

– Kroppen føles veldig fin. Jeg har tatt veldig lite juling og kroppen føles overraskende bra. Jeg kunne egentlig vært klar til å dra tilbake på gymmen om et par dager, sa Brækhus til NTB over frokost søndag morgen.

Vellykket trenerbytte

Da hadde det bare gått noen timer siden seieren over Lamare, som på forhånd hadde sagt Brækhus hadde klare svakheter som kunne utnyttes.

I realiteten var den franske 39-åringen sjanseløs, selv om Brækhus nylig byttet ut treneren. Otto Ramin erstattet nylig suksesstrener Georg Bramowski. Det var sjansespill, men de to har funnet tonen.

– Det var en ny situasjon. Ny trener og mye nytt. Vi gikk litt rolig ut, sier hun.

I fjerde runde yppet Lamare seg, men det ble også siste gang i kampen. I sjuende runde tok hun telling etter et knallhardt treff og tapte klart på poeng.

Se video: Cecilia Brækhus dagen derpå

På 24 kamper har Brækhus vunnet sju på knockout og 17 på poeng.

Vil møte de beste

De neste dagene skal Brækhus tilbringe i hjembyen Berlin, før det blir noen dager med møtevirksomhet i Oslo. Etter det skal hun ta en velfortjent ferie, men 32-åringen tenker allerede på neste kamp som sannsynligvis blir til våren eller sommeren. Hun er likevel ordknapp om fremtiden.

– Jeg er veldig sulten fremdeles, men det er ting som må jobbes med. Derfor kan vi ikke bare buse ut med det i mediene ennå. Jeg er veldig sulten på flere ting, sier hun.

På spørsmål om hvem som kan slå henne, sier Brækhus at det ikke er noe hun tenker på.

– Planen er jo å ikke bli slått. Jeg vil legge opp ubeseiret, men vi snakker med flere og håper å få de beste opp i ringen, sier bergenseren.

Nå gleder Brækhus seg veldig til å koble av med mindre hardtslående idretter.

– Jeg gleder meg veldig til OL. Det blir kjempemoro, sier hun med et smil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus