Premier League runde 24 Cardiff - Norwich 2–1

Solskjærs sjansespill snudde kampen for Cardiff

Se Cardiffs lynraske snuoperasjon. (Video: TV2)
Se Cardiffs lynraske snuoperasjon. (Video: TV2)

Cardiff slet med å komme i gang og lå under 0-1 i lørdagens kamp mot Norwich. Ole Gunnar Solskjærs tidlige bytte bidro til å snu kampen til 2-1 på få minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidlig scoring av Robert Snodgrass hadde satt Cardiff og Solskjær i en vanskelig situasjon.

Ikke bare lå de under 0-1, men etter West Ham og Sunderlands seier tidligere på dagen måtte Cardiff vinne for å ikke bli akterutseilt i bunnen av Premier League.

Etter 38 minutter foretok Solskjær grepet som endret kampen. Han byttet ut Peter Whittingham til fordel for Wilfried Zaha, og den innlånte Manchester United-vingen viste raskt at han kan bli en viktig mann i Cardiffs kamp mot nedrykk.

Gjennopplev Cardiffs snuoperasjon her

Fire minutter etter pause spilte han en glimrende stikkpasning som Craig Bellamy trillet i mål, og vingen var et konstant uromoment.

Solskjær innrømmet etter kampen at byttet var risikabelt, men at laget rett og slett ikke hadde prestert.

– Noen ganger må du ta en avgjørelse og gjøre det du tror er det rette. Jeg mente det var rett å sette på Wilfried, det løftet spillerne og fansen. Vi trengte et løft. Jeg kunne tatt ut hvem som helst, og tvilte ikke særlig på at det var den korrekte avgjørelsen, sa Solskjær ifølge Wales Online etter lørdagens kamp.

Se TV2s intervju med Solskjær etter kampen i videoen under. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Les også: Solskjær: – Det er en veldig viktig seier

Skjelte ut fansen

Zaha fikk knapt spilletid i Manchester United siden overgangen fra Crystal Palace i sommer, men Solskjær brukte store ord om vingen.

– Jeg tror han skapte frykt hos forsvarsspillerne til Norwich for han er et veldig spennende talent. Framover er han blant de beste jeg noensinne har sett. Defensivt må jeg gi ham noen leksjoner, men han er en ung mann. Han viste at han kan løfte oss. Det var en glimrende debut, sa Solskjær.

Les også: Manchester United tapte etter Adam-perle

Da Bellamy utlignet så det ut som om han gestikulerte til hjemmefansen på tribunen. Etter kampen var han meget misfornøyd med måten de behandlet Whittingham på da han ble byttet ut.

Whittingham har spilt mer enn 300 kamper siden han kom til klubben i 2007, men ble likevel pepet ut da byttet ble gjort.

– Det var vanskelig å høre på. Jeg har aldri hørt fansen slik før og det skal ikke være sånn i denne klubben. Kanskje jeg må venne meg til at fotballen er slik nå, sa waliseren.

Swansea neste for Cardiff

To minutter etter Bellamys utligning avgjorde en annen debutant kampen. Kenwyne Jones ble hentet fra Stoke forrige uke, som en av sju siden Solskjær kom til klubben.

– Han er stor og sterk, og det tok spillerne en halvtime før de skjønte hvordan de skulle bruke ham. Han ga oss et fotfeste framover, som Andy Carroll for West Ham. Vi spilte for pent i begynnelsen. Noen ganger er det bedre å spille direkte, sa Solskjær.

Les også: Kevin Mirallas tok en Beckham da Everton snudde til seier

Med tre poeng klatret Cardiff vekk fra sisteplassen i Premier League, og seieren var den første siden Solskjær tok over.

Neste lørdag blir det et eksplosivt Wales-derby borte mot Swansea.

Begge lag er i nedrykksstriden, og mye mer enn nasjonal stolthet står på spill.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus