Valencia ødela Barcelonas hjemmestatistikk

Ingen ting kan vare evig, ei heller Barcelonas seieresrekke på Camp Nou (Foto: Reuters / NTB Scanpix)
Ingen ting kan vare evig, ei heller Barcelonas seieresrekke på Camp Nou (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Ikke siden 21. april 2012 hadde Barcelona tapt på hjemmebane i spansk 1. divisjon. Lørdag stjal Valencia med seg tre poeng med 3-2-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

651 dager hadde gått siden Real Madrid slo Barcelona på Camp Nou i 2012. Siden da hadde ikke det spanske topplaget tapt en eneste seriekamp hjemme. Lørdag stoppet Valencia den fantastiske rekken da de vant 3-2.

– Vi fremstår som ett lag i den første omgangen og et annet lag i den andre, sa Barcelona-trener Gerardo Martino skuffet etter kampslutt.

Alcacer avgjorde

Alexis Sánchez ga Barcelona ledelsen etter bare åtte minutter, men Daniel Parejo og Pablo Piatti snudde flisa i løpet av de neste 40 minuttene. Lionel Messi scoret deretter sitt første seriemål siden september på et straffespark, før innbytter Paco Alcacer ga gjestene ledelsen på nytt.

– Vi var gode og dominerte kampen i annen omgang. Vi fikk ikke så store problemer bakover, og vi var farlige på overganger, oppsummerte Valencia-trener Juan Antonio Pizzi.

Barcelona jaget utligning, men fikk den aldri. Det hjalp ikke stort at backen Jordi Alba ble sendt i garderoben etter 77 minutter.

Mange feil

Barcelonas poengtap åpner døren på vidt gap for erkerivalene Real Madrid og Atlético Madrid med tanke på serieledelse. Atlético har like mange poeng som Barcelona, mens Real har ett poeng mindre. Begge med én kamp mindre spilt. Både Atlético og Real spiller søndag.

– Jeg sa tidligere i uken at det er på dette tidspunktet av sesongen man må være ekstra varsom med å gjøre feil. I dag gjorde vi mange, sa Martino.

Valencia ligger på en beskjeden 8.-plass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus