Northug fikk et brutalt møte med Toblach-høyden

Petter Northug fikk det, som forventet, tøft i mellomhøyden i Toblach. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
Petter Northug fikk det, som forventet, tøft i mellomhøyden i Toblach. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Petter Northug fikk akkurat den steintøffe gjennomkjøringen han ønsket seg, og 6.-plassen på 15-kilometeren i klassisk i OL-generalprøven var bedre enn ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok fikk han juling av først og fremst tettrioen Alexander Legkov, Dario Cologna og Marcus Hellner, men noe annet hadde han heller ikke ventet.

– Jeg har aldri kommet ned fra høyden så tett opp til et renn før. Jeg kom ned i morges, og det ble en brutal overgang. Men jeg fikk den tøffe gjennomkjøringen jeg ønsket meg. Formen er bra, og jeg fikk presset meg. Jeg gikk litt med håndbrekket på, men det viktigste var at jeg fikk en hardøkt, sa Northug som ble beste norske i et renn der valget om å gå på rubbeski nok ikke var det lureste, slik det derimot var for jentene tidligere på dagen.

– I dag var det en gjenganger at skiene våre tapte seg mot slutten, fastslo Northug.

Les også: Joahug: – En liten revansje

Kontroll

Da NTB snakket med Northug i Seiser Alm tirsdag denne uken lovet nordtrønderen at han skulle være i kalasform når OL startet. Etter lørdagens renn var han like rolig og sikker på at det ville skje.

– Jeg er en person som får en uke med ro før et mesterskap. Det får jeg denne gangen også.

Han lot seg imponere av Dario Cologna, men var ikke overrasket over at sveitseren tok 2.-plassen i sitt aller første verdenscuprenn for sesongen.

Les også: Bjørgen overvant «rubbefrykten»

Listen er lagt før mesterskapet i Russland.

– Det var sterkt. I OL er jeg sikker på at Maxim Vylegzjanin blir sterk, han vant i Polen. Du har også Legkov og andre russere, og Dario (Cologna) er tilbake. Og svenskene er som alltid gode siste helgen før et mesterskap, kom det men en liten syrlig snert fra Northug.

Skuffet verdenscupleder

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby gikk sitt resultatmessig svakeste renn for året med 9.-plassen. Det skal sies at han ble nummer 28 i det siste rennet før VM i fjor. Da slo han tilbake med 2.-plass i VMs første øvelse én uke senere.

– Helt ærlig så var dette for dårlig, og vi kan ikke skylde på skiene. Dette var et bevis på at vi må være forberedt på hard konkurranse i OL, mente årets Tour de Ski-vinner.

Les også: Northug best av de norske da Cologna overrasket alle

Ikke stresset

Landslagstrener Trond Nystad lot seg ikke stresse opp over at de norske fikk bank.

– Vi forventet ikke det store her og fikk det heller ikke. Det var litt smørebingo, og for oss ble det ingen innertier med skiene. Vi har aldri gjort det spesielt bra i det siste rennet før et mesterskap, men jeg vet at vi har trent og føler meg helt trygg på at vi skal treffe med formen i Sotsji, sa Nystad til NTB.