«Norges boksedarling sejrede overlegent»

Ingen slinger i valsen da Cecilia Brækhus smadret franske Myriam Lamare ved Nordic Fight Night i Frederikshavn, skriver danske Extra Bladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Slam, Slam. Slam.

Det norske publikum var ved at selvantænde, da Brækhus med tre fuldtræffere var ved at sende Lamare i gulvet.», beskriver Extra Bladet fjerderunden der Cecilia Brækhus virkelig rystet sin motstander lørdag kveld.

– Lamare trodde hun skulle avsløre svakheter ved Brækhus' boksing, men det er ingen svakheter. Hun er «The first lady». Punktum, sa Viasat-kommentator Ole Petter Westereng etter niende runde. Han fikk rett.

Les også: Cecilia Brækhus avslutter samarbeidet med Sauerland

– Én grunn til at hun reiste seg

Dommerne var samstemte etter ti knallharde runder i Fredrikshavn. En dommer dømte 100-90 i favør Brækhus og de to andre dømte 100-89 til bergensbokseren.

Til taktfaste rop fra et stort antall oppmøtte norske supportere var det en smilende Cecilia Brækhus som ble utropt til vinner. Det var hennes 24 seier som proff.

– Jeg griner nesten. Dette er en drøm, jeg har ikke helt skjønt at det ikke er en drøm ennå, sier Brækhus i seiersintervjuet med Viasat 4 etter kampen.

Den første runden åpnet usikkert og damene følte hverandre på tennene. Deretter fikk Brækhus bedre tak på kampen. Underveis i kampen var franske Lamare også en tur i gulvet, men kom seg opp igjen.

– Den eneste grunnen til at hun klarte å reise seg er at hun har 20 års erfaring, sa Brækhus i TV-intervjuet med Viasat.

Se oppsummering av kampen i videoen under (Artikkelen fortsetter under videoen):

Les også: Brækhus venter sterk Lamare

Lamare i knallform

Tredobbelt verdensmester Cecilia Brækhus ble utfordret av franske Myriam Lamare. 39-åringen fra Frankrike har gått 23 proffkamper, vunnet ti av dem på knock out og tapt tre. Hun er tidligere verdensmester.

Tidligere landslagstrener Henriette Kitel tror det blir en jevn kamp mellom «First lady» Brækhus og Lamare.

Det er snart et halvt år siden Brækhus banket Oxandio Castillo i sin forrige kamp.

Les også: – Ingen som har stjålet beltene, ingen playboyoppslag og ingen sinte amerikanere.

Brækhus ble veid til 65,8 kilo under innveiingen, mens hennes franske motstander tikket av for 64,9 kilo.

Blodtrimmet

De to damene var naturlig nok i toppet form før kampen, men under utøverpresentasjonen og veiing, viste Myriam Lamare fram en topptrent overkropp med svært markerte muskler.

Men det er ikke størrelsen det kommer an på, sa Brækhus til NRK.no.

Slik forløp kampen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus