Solskjærs nye menn våknet til live

Craig Bellamy (t.v.) er et velkjent ansikt i Cardiff. Wilfried Zaha (t.h.) er nykomlingen. Sammen snudde de kampen mot Norwich. (Foto: Gareth Everett / NTB Scanpix)
Craig Bellamy (t.v.) er et velkjent ansikt i Cardiff. Wilfried Zaha (t.h.) er nykomlingen. Sammen snudde de kampen mot Norwich. (Foto: Gareth Everett / NTB Scanpix)

Sesongens 24. runde i Premier League er den første etter overgangsvinduet stengte. Lagene har gjort sine siste investeringer før den avsluttende halvdelen av sesongen 2013/2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE:

Fulham - Southampton 0–3 (Adam Lallana, Rickie Lambert, Jay Rodriguez) SLUTT

Cardiff - Norwich 2–1 (Craig Bellamy, Kenwyne Jones - Robert Snodgrass) SLUTT

Everton - Aston Villa 2–1 (Steven Naismith, Kevin Mirallas - Leandro Bacuna) SLUTT

Hull - Tottenham 1–1 (Shane Long - Paulinho) SLUTT

Stoke - Manchester United 2–1 (Charlie Adam, Adam - Robin van Persie) SLUTT

Newcastle - Sunderland 0–3 (Fabio Borini, Adam Johnson, Jack Colback) SLUTT

West Ham - Swansea 2–0 (Kevin Nolan, Nolan) SLUTT

FØR KAMPENE:

Når Phil Dowd blåser i sin fløyte kvart på to norsk tid koker det nordøstlige fotball-England. Tyne-wear-derbyet er for fansen kanskje det viktigste som skjer i løpet av en sesong.

Følg Newcastle - Sunderland direkte fra klokka 13:45

Hjemmelaget Newcastle kjemper på øvre halvdel og kan få heng på Manchester United og Everton med seier. De sort-hvite er tre poeng bak Manchester United og fem bak Everton, og er med det på en åttendeplass.

Gjestene Sunderland befinner seg i motsatt posisjon. Gus Poyets ballsparkere er før runden blåses i gang to poeng foran West Ham som ligger på nedrykksplassen.

Forrige runde tok Sunderland en særdeles viktig seier over nedrykkskandidat Stoke. Newcastle på sin side spilte 0–0 mot Norwich i en kamp som huskes best for tumultene på slutten. Loic Remy og Norwichs Bradley Johnson, og flere, havnet i klammeri med hverandre og de to fikk se det røde kortet. Remy står derfor over kampen mot Sunderland.

Les også: Dette er det bekreftede overgangene

Sunderland har også enkelte forfall. Blant annet er Lee Cattermole, lagets arbeidshelt på midtbanen, ute med skade. Klar til dyst er derimot nysigneringen Ignacio Scocco. 28-åringen fra Argentina har flere offensive gener enn defensive, og det trenger Sunderland som kun har scoret 22 mål.

Bunndrama

West Ham er i samme posisjon som overnevnte Sunderland. Londonerne ligger på nedrykksplass, men det er jevnt i bunnen. Forrige runde maktet de å stjele med seg ett poeng fra Chelsea i en kamp hvor all statistikk talte mot West Ham.

Swansea holder 11.-plassen, men kan ikke føle seg trygge. Waliserne har 24 poeng, men er kun fem poeng foran West Ham.

Følg West Ham - Swansea direkte fra 13:45

Norsk duell

New Molde, best kjent som Cardiff, har fire tap på rad i ligaspill. Til deres forsvar har de møtt begge Manchester-lagene og Arsenal. Tapet mot West Ham kan derimot ikke unnskyldes med uoverkommelig motstand.

Norwich bør derimot være motstand som passer Cardiff bedre. Waliserne prøvde i forrige kamp mot Manchester United å spille sitt eget spill, og sto på ingen måte med lua i hånda. Jo Inge Berget venter på sin debut for Cardiff, og Mats Dæhli og Magnus Wolff Eikrem bør holde nivået til Norwich.

For Norwich kom Alexander Tettey inn de siste fem minuttene i forrige kamp, og er klar til spill igjen etter et langt skadeavbrekk. Dermed kan det gå mot et realt norsk oppgjør på Cardiff City Stadium.

Følg Cardiff - Norwich direkte fra klokka 16:00

Skadeskutt Everton

Forrige runde fikk Everton regelrett deng av byrival Liverpool. Kampen mot Aston Villa er en annen type kamp med litt mindre prestisje, men ikke mindre viktig av den grunn. Etter derbytapet må Everton vinne hvis fjerdeplass og mesterligaspill skal forbli innen rekkevidde.

Problemet for Roberto Martinez er at Seamus Coleman, Sylvain Distin, Gerard Deulofeu, Romelu Lukaku og Bryan Oviedo alle er skadet.

Aston Villa ligger tilsynelatende trygt plassert akkurat midt på tabellen med 27 poeng. Det er før kampstart trygg grunn, men lagene bak er ikke mange poeng unna.

Følg Everton - Aston Villa direkte fra klokka 16:00

Revansjetokt

Et annet lag som går inn i denne runden med åpne sår er Tottenham. Tim Sherwood og hans hvitekledde karer gikk på en stjernesmell mot Manchester City forrige runde da de tapte 5–1.

Danny Rose røk på et rødt kort mt Manchester City, men suspensjonen ble overprrøvd i etterkant og backen er klar mot Hull. Borte fra forrige kamp er derimot Lewis Holtby, som er leid ut til Fulham for resten av sesongen.

Hull kommer fra fire strake tap, senest mot dumpekandidat Crystal Palace. Ikke tar de nok poeng, ikke scorer de nok mål (22 totalt), men de slipper ikke inn mye heller.

Kanskje kan Hulls gjerrighet bli redningen mot Tottenham som har scoret minst av de ni øverste lagene.

Følg Hull - Tottenham direkte fra klokka 16:00

Alle gode ting er tre

Manchester United tok inn tre poeng på Everton, og to poeng på Arsenal og Chelsea i forrige runde. De regjerende mesterne er seks poeng bak fjerdeplassen, og med Robin van Persie og Wayne Rooney tilbake fra skade, og Juan Mata inn i troppen, bør alt være mulig i den siste halvdelen av sesongen.

Stoke røk mot Sunderland forrige runde, men holder seg fortsatt over nedrykksstreken på 16.-plass. Lag 16 til 19 har alle scoret 22 mål så langt og sluppet inn omtrent like mange mål.

Stoke og Manchester United har møttes to ganger denne sesongen i cup og liga, og Stoke må krysse fingrene for at «third time's the charm», som britene sier det.

Første møte endte 3–2 til United og det andre 2–0 til djevlene.

Følg Stoke - Manchester United direkte fra klokka 16:00

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus